22. februar 2018.22. feb 2018.
Grad je tu da isprati i pomogne
DRENOVAC ODLUČIO DA DEO NOVCA OD POREZA ULOŽI U ŠKOLU

Grad je tu da isprati i pomogne

Svaka mesna zajednica ima ideje kako će potrošiti novac od poreza na imovinu. Mesna zajednica u Drenovcu donela je odluku da deo novca od poreza na imovinu uloži u svoju školu koja broji 140 učenika. Novac za opremanje klupa, nameštaja i kupovinu svega potrebnog kako bi deca imala bolje uslove za školovanje prebačen je na račun Mesne zajednice.
Drenovac su, ovim povodom, protekle sedmice posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i pomoćnik gradonačelnika za uključivanje građana Jelena Topalović Petrović.
-Drago mi je što je Mesna zajednica Drenovac odlučila da uloži u budućnost, decu i njihove bolje uslove školovanja. Mi smo kao Grad tu da to ispratimo i da im pomognemo. Svako treba da odlučuje o tome šta je najvažnije za zajednicu u kojoj živi. Pozivamo naše sugrađane da se uključe u proces neposrednog izjašnjavanja, da daju svoje ideje, i da predlože svoje projekte kako bi o njima na sledećem referendumu koji će biti održan u gradu Šapcu, doneli najbolje odluke. Želimo da čujemo šta je stvarno prava narodna volja i šta je to što je najvažnije za jednu mesnu zajednicu – istakao je Nebojša Zelenović.
Prema rečima Gorana Sinobada, pomoćnika direktora u osnovnoj školi “Nata Jeličić”, zgrada škole je prilično stara, te je sve što treba da se sredi važno, međutim uvek postoji prioritet.
-Trenutno su u toku radovi na krovnom pokrivaču. U prizemlju imamo sređene i donekle opremljene učionice, ali na spratu treba urediti podove i zidove. Nadamo se da ćemo od sredstava koje dobijamo uspeti da završimo bar osnovni deo kako bi nam škola izgledala lepše – naveo je Goran Sinobad.
Predsednik saveta Mesne zajednice “Drenovac”, Nikola Burmazević izjavio je ovom prilikom da će novac osim na školu, biti uložen i u rekonstrukciju fudbalskog kluba Partizan u Drenovcu, održvanje seoskog groblja, održavanje crkve i izgradnju atarskih puteva.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa