22. februar 2018.22. feb 2018.
Svi Šapčani će odlučivati o prioritetima za trošenje novca od poreza Članovi Gradskog veća grada Šapca upoznali su se sa dnevnim redom 20. sednice Skupštine grada Šapca.
Usvojen dnevni red za 20. sednicu Skupštine grada

Svi Šapčani će odlučivati o prioritetima za trošenje novca od poreza Članovi Gradskog veća grada Šapca upoznali su se sa dnevnim redom 20. sednice Skupštine grada Šapca.

Većnici su razmatrali i usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o pravima prigradskih i seoskih mesnih zajednica na prenos sredstava od poreza na imovinu fizičkih lica i načinu korišćenja ovih i drugih sredstava.
Prema rečima Jelene Topalović Petrović, pomoćnice gradonačelnika Šapca za uključivanje građana, ova izmena, ukoliko bude usvojena na narednoj sednici Skupštine grada, podrazumeva da se primena dosadašnje odluke o neposrednom izjašnjavanju proširi i na gradske mesne zajednice.
-Ovo praktično znači da će postupak neposrednog izjašnjavanja građana biti sproveden u svim gradskim, prigradskim i seoskim mesnim zajednicama, što znači u 61 šabačkoj mesnoj zajednici. Ukoliko ova izmena Odluke bude usvojena na sledećoj sednici Skupštine grada Šapca, svi Šapčani će moći da odlučuju kako će se trošiti novac od poreza koji se vraća u njihove mesne zajednice. Punoletni sugrađani će moći da se upišu u spisak učesnika, predlože projekte za koje smatraju da na njih treba da se potroši novac i da glasaju, podvukla je Jelena Topalović Petrović.
Razmatrani su i usvojeni Predlog odluke o pokretanju postupka realizacije projekta postavljanja sistema za efikasniju proizvodnju toplotone energije kroz ugovorno javno-privatno partnerstvo bez elemenata koncesije. Predlog odluke o realizaciji budžeta jedinica lokalne smouprave u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2018. godinu, Predlog odluke o usvajanju lokalnog antikorupcijskog plana i Predlog odluke o izmenama i dopunama Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.
Na 20. sednici Skupštine grada Šapca razmatraće se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu javnog sektora grada Šapca.
Na sledećoj sednici Skupštine grada, odbornici će razmatrati Predlog odluke o postavljanju balon hala sportske namene.
Razmatrani su i usvojeni predlozi programa poslovanja javnih preduzeća: JKP „Parking-Šabac“, JKP „Toplana-Šabac“, JKP „Vodovod-Šabac“, JP „Infrastruktura-Šabac“ i JKP „Stari grad“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa