Info

22. februar 2018.22. feb 2018.
Tribina Nove stranke na Letnjikovcu

ŠABAC JE BEOGRADU GLAVA

Gradski odbor Nove stranke u Šapcu organizovalo je tribinu u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu. Predsednik Gradskog odbora Nove Aleksandar Simić istakao je da je ta tribina organizovana kao podrška beogradskim izborima i to pod nazivom – Šabac je Beogradu glava.
- Naša je obaveza da se animiraju građani Šapca kako bi pozvali svoju rodbinu, prijatelje, poznanike u Beogradu da se prestonica oslobodi loše vlasti, a time započne oslobađanje Srbije. Šabac je slobodarski grad, svetle istorije od Mišarske bitke, koja je preokrenula tok Prvog ustanka do Cerske bitke, kao prve pobede saveznika, i to je jedini grad sa tri odlikovanja za herojstvo i stradanje. To nas obavezuje da i u politici budemo slobodni građani – istakao je Simić.
Predsednik Gradskog odbora Nove u Beogradu Aris Movsesijan, ukazao je da su ovo prvi izbori posle dužeg vremena gde Vučić i SNS mogu da budu poraženi.
- Postoji doza panike, i na sve načine žele da uteraju strah biračima, pretnjama i ucenama. Prema poslednjim sondažama oko 45 odsto građana bi izašlo na izbore, a to je malo. Deset ili 15 odsto više značilo bi pobedu opozicije, jer na izborima 2014. godine više glasova dobile su stranke ispod cenzusa nego cela opozicija. Zato je važno ljude osloboditi straha, jer i nemaju šta da izgube. Beograd je propao grad, problemi se stavljaju pod tepih, pod novogodišnjim sjajem krije se pravo lice opustošenog grada – istakao je Movsesijan.
Nova insistira na kulturi. Prema njegovim rečima, nezamislivo je da se za nju izdvaja manje nego u Albaniji, a nekadašnjim kulturnim centrom ovog dela Evrope caruje kič i estrada. Besprimernom centralizacijom Beograd je ostao bez svoje četiri bolnice, a nama je cilj da svaka opština ima svoj dom zdravlja gde će građani da se leče. Velike reke Dunav i Sava postale su bukvalno odvodi za fekalije, ne postoje postrojenja za prečišćavanje, a moramo da ih imamo zbog nas pre svega. Obrenovac sa 80.000 građana nema porodilište, a nekad ga je imao, i to je čudo ove vlasti – dodao je predsednik GO Nove.
On je dodao da je njihova lista “Da oslobodimo Beograd” obezbedila kontrolu na svih 1.200 izbornih mesta, pored ostalih Zoran Živković biće na Karaburmi.
- Ono što garantujem to je da krađe izbora neće biti. Naš cilj je da oslobodimo Beograd od lanaca i stega ljudi koji ga ne vole, i to je bila praktična osveta loših đaka - rekao je Movsesijan.
Aleksandar Stanković, zamenik predsednika NS, podsetio je da u Srbiji i Beogradu vlada depresija, ali ima i primera, kao što je Šabac, da se navodni naprednjaci mogu pobediti. - Ta stranka vlada strahom, i prodaje našu budućnost, a užurbano se troše desetine miliona evra za lickanje i uređenje fasada, ali bez ikakve mere i plana. Samo na novogodišnji kičeraj troši se 85.000 dinara dnevno za struju, i to traje mesecima. Od nekadašnjih 200.000 evra ova neobjašnjiva rasveta dostigla je deset puta veći trošak, a za to bi mogli da se izgrade vrtići za svu decu – napomenuo je Stanković.
Sagovornici su se složili da u Srbiji vlada apsolutni medijski mrak, što je nezamislivo da nema slobode mišljenja i govora posle 18 godina od demokratskih promena.

N. K.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa