3. mart 2011.3. mar 2011.
KOCELjEVA

UZBURKANA POLITIČKA SCENA

Rad lokalnog parlamenta u ponedeljak protekao je u znaku obaveštenja DS koje je prouzrokovalo revolt bivših odbornika DSS, odnosno, kako su se deklarisali na početku sednice, sadašnjih predstavnika GG Dragan Milinković Makarije. Naime, u tekstu koji je pročitao šef odborničke grupe DS Petar Živanović, rukovodstvo ove političke partije izrazilo je nezadovoljstvo zbog, kako se navodi, pokušaja disciplinovanja od strane grupacije Ujedinjenih regiona Srbije (bivši DSS i G17+). U obaveštenju, između ostalog, s
Nakon čitanja teksta reagovao je odbornik GG Dragan Milinković Makarije, Dragan Đermanović, koji je oštrim tonom za skupštinskom govornicom iznete navode okarakterisao kao “čisto politikanstvo“ i odgovorio da ne pripada nikakvoj grupaciji, već grupi građana. Đermanović je tvrdnje o lošem radu direkcije demantovao kako je rekao isključivo činjenicama, taksativno nabrajajući sve, u finansijskom smislu, pozitivne stavke izveštaja ovog javnog preduzeća.
- Ja ne govorim o abrovima, već o činjenicama. Pričam o preduzeću u kojem nema minusa. Ne može neko da bude koalicioni partner, a da podbada koaliciju raznim saopštenjima i obaveštenjima - bio je isključiv Đermanović.
Da li je na pomolu raskol u koaliciji, koja je gotovo od samog početka mandata besprekorno funkcionisala, ostalo je nejasno. Poznavaoci prilika tvrde da su pojedine stranke već započele predizbornu utakmicu te da su zbog toga i političke strasti uzburkane.
Komentar na nesuglasice u lokalnoj koaliciji dao je i predsednik opštine Koceljeva Veroljub Matić koji je rekao da političkim borbama na lokalu niko ništa neće postići, već samo izgubiti.
- Ako sami sebi ne pomognemo, ako sami ne uradimo ono što treba, niko nam neće pomoći i nemojmo se zavaravati. Mi treba da radimo u interesu ove opštine i njenih građana. To treba da bude cilj svih nas i svi moramo znati meru. Ne treba rušiti nešto što funkcioniše. Već se oseća predizborna aktivnost, ali to ne sme biti na štetu opšteg rada- napomenuo je Matić u obraćanju odbornicima, apelujući da se sagleda opšti interes i da sve ostalo bude u drugom planu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa