22. februar 2018.22. feb 2018.
Ti i ja u svetu odrastanja
NATIN ZIMSKI KAMP

Ti i ja u svetu odrastanja

U okviru Natinog zimskog kampa održana je psihološka radionica “Ti i ja u svetu odrastanja” namenjena adolescentima sa ciljem da im se pruži podrška u odrastanju. Kroz igru i na kreativan način osnovci su bolje upoznali sebe i svoje drugove. Uz stručnu pomoć psihologa i pedagoga škole unapredili su svoje socijalne veštine, stekli samopouzdanje i pozitivan stav o sebi i drugima. Na realizovanoj radionici učenici su imali priliku da nauče kako da prihvate svoje vršnjake, posebno različitosti koje postoje između njih u ovom periodu odrastanja. Kroz zanimljiv razgovor prilagođen uzrastu i adekvatan edukativni materijal realizatorke radionice trudile su se da podstaknu mlade na međusobnu komunikaciju i saradnju. Deca su rado učestvovala u diskusiji i iznosila stavove o sebi, porodici, društvu i adolescenciji. Na maštovit način osnovci su tumačili konkretne situacije i odgovarali na izazove u kojima su se našli tokom radionice. Kišobran samopouzdanja, ogledalo samouverenosti neke su od zanimljivih igara koje su im pomogle da bolje shvate sebe i svet koji ih okružuje.
- Meni je bilo baš lepo i prijavila sam se za ovu radionicu zato što sam imala utisak da ću naučiti nešto novo i lepo. I jesam. Kada smo pisali o našim precima to me je podstaklo da se setim kada sam bila sa bakom – navela je učenica Sofija Dukić.
- Najviše mi se svidela igra koncentracije i primenjivaću je kod kuće. Zanimljivo je bilo kada smo pričali o svojoj rodbini, poreklu i našim imenima – rekao je Ivan Sarić, učenik.
- Moji utisci su baš pozitivni. Lepo smo se zabavljali, sve je bilo super. Izabrala sam baš psihološke radionice jer su bile baš korisne i naučili smo nove stvari - navela je učenica Tea Mitrašinović.
Jedan deo radionice bio je posvećen virtuelnom svetu. Kako deca da prepoznaju sajber nasilje i kome mogu da se obrate ukoliko se nađu u takvoj situaciji.
- Naučili smo kako da se čuvamo na društvnim mrežama, da ne delimo naše slike i podatke – rekla je učenica Svetlana Vasiljević.
- Ja sam se veoma zabavila na ovim radionicama. Posebno sam naučila da se čuvam na društvenim mrežama – navela je učenica Katarina Mitrović.
M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa