Инфо

Берза

  • aero 1.690 ⚫ 0,00%
  • alfa 33.600 ▲ 0,28%
  • dinnpb 3.406 ▼ -2,41%
  • enhl 690 ⚫ 0,00%
  • hmbg 510 ⚫ 0,00%
  • lsta 400 ⚫ 0,00%
  • niis 680 ▲ 0,15%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • thhm 235 ⚫ 0,00%
  • vzas 80 ⚫ 0,00%
(22. фебруар 2018.)
НАТИН ЗИМСКИ КАМП

Ти и ја у свету одрастања

Ти и ја у свету одрастања
У оквиру Натиног зимског кампа одржана је психолошка радионица “Ти и ја у свету одрастања” намењена адолесцентима са циљем да им се пружи подршка у одрастању. Кроз игру и на креативан начин основци су боље упознали себе и своје другове. Уз стручну помоћ психолога и педагога школе унапредили су своје социјалне вештине, стекли самопоуздање и позитиван став о себи и другима. На реализованој радионици ученици су имали прилику да науче како да прихвате своје вршњаке, посебно различитости које постоје између њих у овом периоду одрастања. Кроз занимљив разговор прилагођен узрасту и адекватан едукативни материјал реализаторке радионице трудиле су се да подстакну младе на међусобну комуникацију и сарадњу. Деца су радо учествовала у дискусији и износила ставове о себи, породици, друштву и адолесценцији. На маштовит начин основци су тумачили конкретне ситуације и одговарали на изазове у којима су се нашли током радионице. Кишобран самопоуздања, огледало самоуверености неке су од занимљивих игара које су им помогле да боље схвате себе и свет који их окружује.
- Мени је било баш лепо и пријавила сам се за ову радионицу зато што сам имала утисак да ћу научити нешто ново и лепо. И јесам. Када смо писали о нашим прецима то ме је подстакло да се сетим када сам била са баком – навела је ученица Софија Дукић.
- Највише ми се свидела игра концентрације и примењиваћу је код куће. Занимљиво је било када смо причали о својој родбини, пореклу и нашим именима – рекао је Иван Сарић, ученик.
- Моји утисци су баш позитивни. Лепо смо се забављали, све је било супер. Изабрала сам баш психолошке радионице јер су биле баш корисне и научили смо нове ствари - навела је ученица Теа Митрашиновић.
Један део радионице био је посвећен виртуелном свету. Како деца да препознају сајбер насиље и коме могу да се обрате уколико се нађу у таквој ситуацији.
- Научили смо како да се чувамо на друштвним мрежама, да не делимо наше слике и податке – рекла је ученица Светлана Васиљевић.
- Ја сам се веома забавила на овим радионицама. Посебно сам научила да се чувам на друштвеним мрежама – навела је ученица Катарина Митровић.
М.Ж.

Најновији број

13. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa