22. februar 2018.22. feb 2018.
MAČVU OČEKUJE DERBI PROTIV VOJVODINE

“LALE” POSLE MNOGO LETA

Dugo, previše je prošlo od poslednjeg gostovanja Vojvodine u Šapcu u prvenstvenim duelima. Gosti favorit, ali nose ime koje je dodatni motiv za Mačvu. Šapčani sigurni na tabeli, ali “lomljenje” bodova u plej autu obavezuje da se još sakupljaju poeni
Poslednji put su stari klubovi iz Novog Sada i Šapca “prvenstvena koplja ukrstili” 4. maja 1953. godine. Novosadski “crveno-beli” su pobedili 5:1 u Šapcu, a za Mačvu su nastupili: Milutinović, Stanković, Manojlović, Obradović, D. Stefanović, Vilotić, Kovačević. Rogić, Jurišić. S. Stefanović, Krstić. Saradnja dva kluba trajala je sve prethodne decenije, bilo je i prijateljskih mečeva pre nekoliko godina, prethodne nedelje je u Novom Sadu gostovalo nekoliko selekcija “Mačve”, no duel u Super ligi ima poseban značaj i drugačiju suštinu od pomenutih.
Popularna “Voša” bila je u krizi tokom jeseni, sedam punih kola nisu znali za pobedu, promenili su čak tri trenera, međutim angažovanje novog, mladog i priznatog stručnjaka Ilije Stolice, doskorašnjeg stratega “Voždovca”, kao i dolazak nekoliko kvalitetnih fudbalera, odnosno promene u upravi stabilizovali su situaciju u klubu i “lale” imaju evropske ambicije. Kvalitet su pokazali u rutinskoj pobedi baš protiv “Voždovca”. Novosađani su bili vrlo aktivni tokom prelaznog roka. Angažovani su: Radovanović (Spartak), nekadašnji half “Mačve” i “dete” ovdašnjeg kluba, Eze (Metalac), Putničanin (Voždovac), Arsić (Radnički). Neki prvotimci su produžili ugovor.
Iskustvo igranja u Vojvodini, sada u “Mačvi” ima Nenad Gavrić, a tokom zime je i Bojan Matić dovođen u vezu sa Novosađanima, no na kraju je najbolji strelac kluba produžio ugovor sa Mačvom. Posle utakmice na Banovom Brdu, trener Aničić je istakao da je igrom Mačva zaslužila povoljniji rezultat i uveren je da se mogu suprostaviti renomiranom superligašu uz pomoć publike.
- Oni su naš treći najveći klub, ponos Vojvodine i svakako da ne žele samo plasman u plej of, već i što višu poziciju, a za to im trebaju pobede. Ilija Stolica ponovo u Šapcu, poznajemo i cenimo njegov rad, gosti su kvalitetniji nego u prvom delu. Mi ćemo svojom igrom pokušati da ih iznenadimo i da sa nekim “plenom” završimo meč - ističu u Mačvi.
U jesenjem delu “Vojvodina” je slavila na Karađorđu 1:0 u ne baš kvalitetnoj utakmici. Gol odluke postigao je Subotić sredinom drugog dela.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa