22. februar 2018.22. feb 2018.
STOLARIJA ZA HRAM
PREDSTAVNICI GRADA POSETILI GORNjU VRANjSKU

STOLARIJA ZA HRAM

Proteklog utorka, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i pomoćnik za uključivanje građana Jelena Topalović Petrović, posetili su Gornju Vranjsku. Povod posete bio je postavljanje stolarije na Hram koji će meštani posvetiti Svetom Iliji.
Mesna zajednica “Gornja Vranjska” kao i sve ostale mesne zajednice koje su učestvovale na referendumima, prošle godine, donela je odluku o tome šta je za njih najvažnije.
-Kao gradonačelnik Šapca, garantujem da će sve ono što su građani izglasali biti završeno. To se upravo sada i vidi. U Gornjoj Vranjskoj će se osim crkve raditi i uređenje centra sela. Tokom leta ući ćemo u novu seriju referenduma i pozvati građane da čujemo šta je prava narodna volja, šta svakog građanina u mesnoj zajednici u kojoj on živi najviše interesuje i na šta želi da potroši svoj novac - istakao je Zelenović.
Prema rečima Radenka Gligorića, poljoprivrednog proizvođača i Člana crkvenog odbora iz Gornje Vranjske, u izgradnji crkve koja traje 10 godina učestvuje oko 60 ljudi.
- Da svi učestvujemo, bilo bi više sredstava i samim tim, radovi bi do sada bili kompletno završeni, ali, nemaju svi novca i nisu svi zainteresovani. Zahvaljujući gradonačelniku koji je velikim delom pomogao uspeli smo da dođemo dovde – istakao je Radenko Gligorić.
Uređenje crkve i centra sela predložila je Grupa građana iz Gornje Vranjske, koja očekuje nastavak izvođenja radova do juna meseca kako je i obećano.
-Sa uređenjem centra sela gde raspolažemo sa 1.140.000 dinara treba da počnem posle 25. februara. Radovi će trajati dvadeset dana, a odmah nakon toga počećemo sa novim. Imamo dosta puteva koji bi trebalo da se srede, kao i problem sa trafoom za struju. Nadam se da ćemo to rešiti ako ne ove, onda sledeće godine - istakao je Dragan Lukić, predstavnik Grupe građana i Član crkvenog odbora.
Jelena Topalović Petrović, istakla je ovom prilikom da je Gradska uprava donela prošle sedmice rešenja kojim je utvrđen iznos sa kojim će mesne zajednice ove godine raspolagati u postuku neposrednog izjašnjavanja.
-Petnaestog februara, ove godine, ponovo je pokrenut postupak u skladu sa odlukom i pravilnicima kojim ćemo neposredno izjašnjavanje ove godine sprovesti u potunosti u svim mesnim zajednicama - izjavila je Jelena Topalović Petrović.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa