1. mart 2018.1. mar 2018.
Preventivni pregledi u Domu zdravlja “Dr Draga LjoČić”

Veliko interesovanje građana

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, zdravstvene ustanove u Srbiji realizovale su šestu po redu akciju besplatnih preventivnih pregleda. U okviru ove akcije šabački Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić”, u prostorijama Treće zdravstvene stanice u Šapcu organizovao je besplatne preventivne preglede. Tokom trajanja akcije obavljeni su ginekološki pregledi za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, ultrazvučni pregledi abdomena, provera krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković istakla je značaj ovakvih akcija za sve građane koji preventivno brinu o svom zdravlju.
- Ovo je peta besplatna akcija preventivnih pregleda koju organizuje naš Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić”, na inicijativu Ministarstva zdravlja. Na dosadašnje četiri akcije pregledano je 652 pacijenta, obavljene su 1.224 usluge. Kada kažem usluge mislim na sve preglede koje smo do sada obavili, a to je merenje pritiska i šećera u krvi, EKG pregled, ginekološki pregled i ultrazvuk abdomena. Zapazili smo da je najveće interesovanje za ultrazvučni pregled abdomena i do sada je pregledano 427 pacijenata, što govori o velikom interesovanju naših sugrađana. Oni ne moraju da zakažu, da dolaze više puta i da čekaju po nekoliko meseci. Mi smo na ovaj način smanjili liste čekanja za ovaj pregled, koji se inače obavlja svake subote u prvoj i u drugoj smeni. Sa ovim akcijama smo to smanjili tako da ćemo nastaviti i dalje sa pregledima, kako bi što veći broj naših sugrađana bio obuhvaćen, jer mi radimo na prevenciji zdravlja i na ranom otkrivanju bolesti - naglasila je Direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković.
Veliki odziv Šapčana u okviru organizovane akcije besplatnih pregleda u Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić” dokaz je da građani shvataju koliki je značaj prevencije u očuvanju zdravlja.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa