1. mart 2018.1. mar 2018.
VIKEND KLAVIRA U ŠAPCU
22. MEĐUNARODNO TAKMIČENjE MLADIH PIJANISTA

VIKEND KLAVIRA U ŠAPCU

U organizaciji Muzičke škole “Mihailo Vukdragović” u Šapcu će u dane vikenda (3. i 4. marta), biti održano 22. Međunarodno takmičenje mladih pijanista. Ove godine prijavljeno je 94 pijanista različitih uzrasta iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Nemačke.
Zbog rekonstrukcije škole, takmičenje će se odvijati u svečanoj sali Ekonomske škole „Stana Milanović” i sceni Šabačkog pozorišta po unapred utvrđenom rasporedu: najmlađi učenici pretkategorije, prve, druge i treće kategorije sviraće u sali Ekonomske škole u subotu od 15 do 18 i 30 sati i nedelju od pola deset ujutro do 18 časova i 50 minuta, dok će takmičari starijih kategorija (IV, V, VI) nastupati u subotu od 14 do 19 i 30 časova i nedelju od devet do 19 i 30 sati u sali Šabačkog pozorišta.
Takmičare će ocenjivati međunarodni stručni žiri u sastavu: Tatjana Đorđević, Olga Borzenko, Borivoje Mladenović, Ljiljana Vukelja, Dorijan Leljak iz Srbije, Arjana Kurin Grubi iz Makedonije, Slađana VlaČić Dedić i Neven Šobajić iz Bosne i Hercegovine, Ruben Dalibatjan iz Hrvatske i Fabiano Kasanova iz Italije.
Dodela nagrade “Matusje Blum” profesorki Milanki Miščević planirana je za subotu, a nakon toga predviđen je kocert njene učenice dr Ivane Medić i stručno predavanje. Program počinje u 20 i 30 u Šabačkom pozorištu.
Koncert nagrađenih mladih pijanista biće održan u nedelju od 20 i 30 u Šabačkom pozorištu, kada će biti dodeljene nagrade i proglašeni laureat takmičenja.
Ulaz je slobodan, a iz šabačke Muzičke škole pozivaju sve ljubitelje klasične muzike da dođu i podrže mlade pijaniste.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa