1. mart 2018.1. mar 2018.
Uspesi i priznanja
MUZIČKA ŠKOLA “MIHAILO VUKDRAGOVIĆ” U ŠAPCU

Uspesi i priznanja

Uspesi učenika Muzičke Škole “Mihailo Vukdragović” potvrđeni su proteklog meseca na takmičenju “20. Međunarodni susreti flautista Tahir Kulenović”, koje se održalo u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu. Među 127 učesnika na visoko rangiranom takmičenju izdvojile su se tri nagrađene flautistkinje u klasi profesorke Biljane Prica.
Učenica pripremnog razreda Nađa Živković osvojila je sa 97 bodova prvu nagradu, a ujedno je i pobednik kategorije. Aleksandra Stojićević, učenica drugog razreda nosilac je takođe prve nagrade sa 97 bodova, kao i Emilija Tojić, učenica prvog razreda koja je osvojila 90 bodova.
Takmičenje, održano u Valjevu nalazi se u Redovnom kalendaru takmičenja OS i SS Srbije za 2017/2018. godinu koji propisuje Ministarstvo prosvete, a u trećem je rangu kao i ostala Republička takmičenja za sve predmete. Ozbiljnost manifestacije dokazuje i desetočlani žiri koji su činili profesori na Muzičkoj akademiji u Beogradu iz Bugarske, Slovenije, Poljske, Francuske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.
-Takmičenje je bilo izuzetno jako, a kriterijumi su podignuti u odnosu na prošlu godinu, što nam ide u prilog kako bismo bili angažovaniji. Moje učenice su prilično motivisane za rad. Imaju i podršku roditelja tako da je uspeh neminovan. Izuzetno su vredne a sa takvom decom je zadovoljstvo raditi - istakla je profesorka flaute Biljana Prica.
Prema rečima mladih flautistkinja, tremu koju su imale pred nastup, nadvladala je ljubav prema flauti i želja za sviranjem. Iako mlade, iza sebe imaju niz nagrada koje su osvojile na raznim takmičenjima. Potvrda njihove ambicioznosti biće i učestvovanje na takmičenju koje će se održati sledeće sedmice u Stanišićima.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa