1. mart 2018.1. mar 2018.
VATERPOLO OKRŠAJ ŠAPCA I VOJVODINE

MOŽDA I DERBI SEZONE

Posle duela u subotu, biće znatno jasnije koji tim je bliži baražu za A1 ligu. Neće biti matematički odlučen putnik ka višem rangu, ali će bolji biti u velikoj prednosti i sve “konce držati u svojim rukama”. Remi, na prvi pogled odgovara “Vojvodini”, ali i ekipi Niša
Nekada cela sezona stane u jedan meč, 32 minuta efektivne igre su granica između uspešne i manje uspešne sezone. To su utakmice kojima se raduju svi oni koji vole sport. Možda nas baš takva očekuje u subotu na Gradskom bazenu u Šapcu. Derbi kola, derbi lige će odigrati “Šabac” i “Vojvodina”. Pretpostavka pune neizvesnosti i značaja je da su Šapčani sinoć opravdali ulogu favorita protiv “Medveščaka” u Zagrebu.
Novosađani su veliki dužnici Šapca, pre dve sezone su odneli polufinalne snove i to na najbolniji način, petercima, a prethodne su prekinuli dvogodišnji niz nepobedivosti Šapca na domaćem bazenu, u još jednoj izjednačenoj i neizvesnoj utakmici. Može se reći da su i sada blagi favoriti, ne zbog kvaliteta ekipe, već zbog dva boda prednosti na tabeli i tog pozitivnog niza. Slavili su u poslednjih pet međusobnih mečeva, a u poslednjih šest su pretrpeli samo jedan poraz od Šapca i to u Novom Sadu, u prvom okršaju u ovoj deceniji. Beše onda ubedljivih 12:8 za Šapčane. Ipak, mnogo toga se promenilo.
Pomenuta prednost na tabeli je varljiva jer “crveno-beli” iz Novog Sada imaju i meč više od Šapca, te je još uvek Šabac u poziciji da sve zavisi od njega. Ipak, ništa kao međusobni duel ne može definisati ko je trenutno u boljoj formi. Trenutni osvrt kaže da “Šabac” ne zna za poraz poslednjih osam kola, poslednji je baš u Novom Sadu pretrpljen, 10:8, u duelu gde je ovdašnji klub nastupio nekompletan. Na drugoj strani “Voša” je imala jak niz do već “čuvenog” poraza za “zelenim stolom” u utakmici protiv Crvene Zvezde.
Pobeda domaćina bi dovela “Šabac” na drugo mesto, donela bod prednosti i prednost jedne više utakmice da odigra do kraja, dok bi trijumfom Novosađani praktično obezvredili tu prednost Šapca. Remi ostavlja sve otvoreno, a vraća i Niš u potpuno ravnopravnu borbu za plej of.
Tokom zime je “Vojvodina” promenila i trenera. Posle ostavke dugogodišnjeg stratega Vladimira Cukića, ekipu je preuzeo Darko Bilić, nekadašnji pomoćnik u “Vojvodini” i trener njihove filijale, “Dunava”. Bilo je promena i u igračkom kadru, ali je kvalitet na približno istom nivou kao i u prvom delu.
Svaki napad će biti važan, realno je da jedan trenutak presudi. Meč startuje u subotu od 20 sati.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa