8. mart 2018.8. mar 2018.
Neistina i zloupotreba
Konferencija za medije Doma
zdravlja “Dr Draga Ljočić”

Neistina i zloupotreba

Menadžment Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” održao je konferenciju za medije povodom trenutne situacije u prostorijama Prve zdravstvene stanice Doma zdravlja, smeštene u objektu Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” i javnog istupanja Aleksandra Pajića, gradskog odbornika u Skupštini grada Šapca. Pomoćnik direktora za kvalitet rada dr Dejan Pavlović obratio se novinarima ovim povodom i istakao da smatra da je naneta šteta ugledu ustanove.
- Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” želi da istakne da smatra da je došlo do iznošenja neistinitih informacija i da je našem menadžmentu i našoj ustanovi naneta šteta informacijama koje je u javnost izneo Aleksandar Pajić. Mi smatramo da je on zloupotrebio svoju funkciju da bi dobio ovlašćenje da uđe u prostor Medicinske škole, a da je zapravo otišao tamo da dokaže tvrdnje koje su se iznele u javnost tokom gradske Skupštine prethodnog dana u žaru političke borbe. Tako da je on izvršio zloupotrebu i zdravstvene i obrazovne ustanove, vršeći političku propagandu i šireći dalje neistine i laži. Ono što mi želimo da istaknemo jeste da smo imali višedecenijsku partnersku saradnju sa medicinskom školom i da smo iznenađeni ovakvim neodgovornim ponašanjem rukovodstva škole i omogućavanjem da neovlašćena lica ulaze u prostor naše ambulante i iznose medicinsku dokumentaciju. Mi smatramo da su se ovde kristalisala tri pitanja koja treba postaviti i na koja javnost očekuje odgovor. A to su: U kom svojstvu i po čijem ovlašćenju je pomoćnik ministra prosvete boravio u prostoru Prve zdravstvene stanice? Po kom ovlašćenju je iznosio na uvid javnu dokumentaciju koja se odnosi na podatke o pacijentima? I da li to znači da su Prva zdravstvena stanica i Medicinska škola zloupotrebljene u političke svrhe? - rekao je dr Dejan Pavlović, pomoćnik direktora za kvalitet rada Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”.
Prva zdravstvena ambulanta nekoliko decenija nalazi se u sklopu medicinske škole “Dr Andra Jovanović”. Prema rečima menadžmenta Doma zdravlja 2.10.2017. godine zbog početka izvođenja radova na školi procenjeno je da rad u ambulanti nije bezbedan za pacijente i zaposlene. Nakon izveštaja o bezbednosnoj situaciji privremeno je obustavljen rad ove ustanove i očekivano je da će radovi na rekonstrukciji biti završeni početkom januara 2018. godine. Doktor Dejan Pavlović naveo je da su tokom zatvaranja preduzete sve potrebne mere kako bi se zaštitili podaci o pacijentima i inventar koji se tada nalazio u okviru ambulante i da nisu postojale naznake da će trajno biti zatvorena. Medicinska škola 2. februara obavestila je putem dopisa Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” da je neophodno da se Prva zdravstvena ambulanta iseli iz njihovih prostorija.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa