8. mart 2018.8. mar 2018.
BAČKA VAŽNIJA OD ZVEZDE
MAČVA PRED GOSTOVANjE U BAČKOJ PALANCI

BAČKA VAŽNIJA OD ZVEZDE

Naredne nedelje će Crvena Zvezda dva puta u četiri dana gostovati u Šapcu, ali bodovno, daleko važniji duel za Šapčane je gostovanje Bačkoj u nedelju. Bodovi protiv direktnih rivala vrede više
Svi se raduju i nestrpljivo iščekuju dolazak Crvene Zvezde, najpre u četvrtfinalu Kupa Srbije u sredu, 14. marta, a potom i u 28. kolu Super lige u nedelju. Ipak, taj luksuz usmeravanja pažnje na, verovatno, budućeg šampiona, stručni štab i igrači “Mačve” sebi ne smeju dopustiti. Veće šanse za uspeh i mnogo važnije bodove moraju potražiti u Bačkoj Palanci u nedelju. Bez obzira na ishod sinoćnje utakmice protiv Napretka, duel sa “Bačkom” je izuzetno važan za Šapčane.
Biće to drugi susret u ovoj sezoni šabačkih “crveno-crnih” i palanačkih “nebesko plavih”, a svakako će još jednom igrati i u plej autu. Pre jučerašnjeg vanrednog kola, “Mačva” je imala bod više od “Bačke”, a igrači iz Palanke su juče dočekali “Radnik”. Obe ekipe koje će sučeliti snage za vikend imaju ambiciju opstanka, nalaze se trenutno iznad opasne zone, ali ne treba zaboraviti da se bodovi prepolovljavaju u plej autu, te i sigurne prednosti lako mogu postati one koje se gube u samo jednom porazu.
Jesenas je u Šapcu bilo 1:1 u prilično slaboj utakmici. Mačva je povela, ali su gosti u samom finišu poluvremena došli do izjednačenja. U šesnaestini finala Kupa, “Mačva” je u Šapcu slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca. Svakako najpoznatije ime u “Bačkoj” je nekadašnji reprezentativac, iskusni, Veseljko Trivunović, ali kvalitet donose i Bjeloš, Švonja, Čeković.
Posle gostovanja u Palanci “Mačvu” očekuje utakmica protiv Crvene Zvezde u Šapcu, gostovanje u Čačku i dolazak “Mladosti” u Šabac.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa