Берза

 • aero 810 ▲ 0,62%
 • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
 • dnos 1.723 ▼ -4,28%
 • epin 2.740 ▲ 1,48%
 • jesv 5.500 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.944 ▲ 3,15%
 • mtlc 2.000 ▲ 0,25%
 • niis 688 ▲ 0,29%
 • tgas 11.500 ⚫ 0,00%
 • vitl 700 ⚫ 0,00%
 • vtsr 799 ⚫ 0,00%
(15. март 2018.)
Представници Норвешког друштва Србија посетили Шабац

Норвешко друштво из Београда у посети шабачким пријатељима

Норвешко друштво из Београда у посети шабачким пријатељима
У недељу, 11. марта, у нашем граду је боравила група од око 60 чланова и пријатеља Норвешког друштва Србија, из Београда. Осим намере да на овај начин прославе Дан жена и долазак пролећа, представници Норвешког друштва Србија, боравили су у Шапцу на позив и у сарадњи са два шабачка удружења истомишљеника, Друштвом српско – норвешког пријатељства Шабац и УГ,,Норкут“.
Пријатељи из Београда, обишли су центар града Шапца, посетили Народни музеј и Саборни храм ,,Св.Петра и Павла“ у Шапцу. Заједно са домаћинима, представницима шабачких удружења, гости су провели пријатно поподне у башти ресторана ,,Мањеж“, на шабачком хиподрому. У име Друштва српско-норвешког пријатељства Шабац и УГ,,Норкут“, госте су поздравили председници ових удружења Душан Новаковић и Никола Марковић. Осим што су пријатељима из Норвешког друштва Србија, пожелели пријатан боравак у Шапцу, они су нагаласили потребу да у будућности оваква, слична друштва широм Србије заједно наступају, креирају заједничке активности које ће осим приближавања Норвешке и њених добрих страна и пракси грађанима Србије, бити на корист и локалној друштвеној заједници.
У исто време, из УГ ,,Норкут“ најавили су скоро одржавање ,,Недеље скандинавског филма“, као још један од начина да се Шапчани упознају са културом Норвешке и скандинавских земаља. Председница Норвешког друштва Србија, Кирка Гечевска, захвалила је на позиву да њено друштво посети Шабац, а посебно је похвалила чињеницу да се овим послом у Шапцу бави група младих људи, којима су средства модерне комуникације доступна и који на један квалитетан начин могу искористити корисне информације о Норвешкој, њеној култури, привреди, екологији и другим сегментима живота, како би се барем делић добрих искустава из Норвешке, применио у Србији. Шабачким домаћинима, она је поклонила норвешку заставу, као и црвене везице, са поруком да замислимо жељу, а потом везице завежемо за прво дрво које процвета како би се иста и испунила.
Заједнички договор љубитеља Норвешке за наредни период је постигнут и он се тиче заједничког одласка у Горњи Милановац у посету Норвешкој кући у овом месту, а све у склопу дана пријатељства два народа, који се годинама симболично одржава у оквиру овог комплекса.

Најновији број

27. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa