15. mart 2018.15. mar 2018.
Ministar Đorđević:

Stiglo više od 600 prijava za rad na crno

Ministar rada i zapošljavanja Zoran Đorđević izjavio je da je od subote, kada je otvorena posebna telefonska linija, stiglo više od 600 prijava za rad na crno.
Đorđević je za Prvu TV izjavio da su se uglavnom javljali oni koji rade neprijavljeni, zatim radnici koji sumnjaju da im se ne uplaćuju doprinosi u skladu sa Zakonom, kao i da prijave neke druge firme za koje znaju da njihovi radnici rade neprijavljeni.
Đorđević je kazao da će inspekcija proveriti sve prijave, izaći na teren i utvrditi da li se krši Zakon.
Na pitanje koliko trenutno radnika radi na crno, resorni ministar je kazao da je to teško reći i da bi bilo loše „ako bi rekao bilo koju cifru jer ne bi bila prava, sa uporištem”.
„Ne rade svi koji rade na crno, imamo dosta slučajeva da su prijavljeni na određenu platu, a ostalo dobijaju na ruke, to je vid sive ekonomije i mi se protiv toga borimo”, naveo je Đorđević.
Na pitanje o reformi penzijskog sistema koju zagovara Partija ujedinjenih penzionera Srbije, ministar rada je kazao da nije zagovornik takvih radikalnih promena jer sada nije trenutak za to.
„U ovom trenutku nismo za promenu penzijskog Sistema, želimo da dignemo državu i onda možemo da razmišljamo o promenama. Sada bi bilo pogrešno”, naveo je Đorđević.
On je istakao da penzioneri nemaju razloga za strah, PIO Fond funkcioniše odlično.
„Mi smo predvideli 30 odsto subvencija države za penzije ove godine, i u prva dva meseca i manje uplaćujemo i biće povećanja penzija”, kazao je Đorđević.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa