15. mart 2018.15. mar 2018.
DRUGA “EPIZODA” DVOMEČA SA ZVEZDOM

SPEKTAKL BEZ IMPERATIVA

Juče je odigran Kup meč protiv “crveno-belih”, prvi posle 49 godina, a u nedelju nas očekuje prvi prvenstveni posle gotovo 67 godina. Prednost ovakvih duela što se ne može ništa izgubiti, a može mnogo dobiti
Tog 9. septembra 1951. godine postavljen je rekord po posećenosti u Šapcu. Meču protiv Crvene Zvezde prisustvovalo je 12.000 gledalaca. Iako je Mačva igrala odlično u prvom poluvremenu, Tomašević je u 37. doveo Zvezdu u prednost. Isti igrač pogodio je u 69. minutu za konačnih 0:2. Za Mačvu su igrali: Petrović, Jurišić, Stanković, Obradović, D. Stefanović, Gegić, Kovačević, Krstić, Rogić, Lukić, S. Stefanović.
Ovaj meč, kao i čuvena pobeda u Beogradu 2:1 iste godine u proleće ostaju u arhivi jer je došlo vreme za novu utakmicu, gde je Zvezda još veći favorit, sigurno grabi ka tituli, a bila je ubedljiva i na Marakani 4:0 na meču odigranom u oktobru. Za ambicije Mačve mnogo su važnije utakmice protiv “Borca” u Čačku i protiv “Mladosti” u Šapcu gde će biti prilike za uvećanje plej aut zalihe, ali ime rivala, posebna inspiracija mogu doneti više od časnog poraza od Zvezde, bar se tako nadaju stručni štab i fudbaleri.

- Gostuje nam najbolji tim lige, verovatno i naredni prvak sa najboljim stručnim štabom kod nas. Mi smo rasterećeni jer nemamo šta da izgubimo, a verujemo da ambijent može biti nezaboravan i da nas očekuje spektakl. Sve što želim je da moji fudbaleri odigraju borbeno i posvećeno kao i do sada i ja ću biti zadovoljan. Oni imaju veliku prednost na tabeli, ali baš to što se polove bodovi je upozorenje za njih da kiksevi još nisu poželjni, te će doći svakako motivisani – rekao je trener Dragan Aničić.
Zvezda je ove sezone bez premca u Srbiji. Osim uspeha na evro sceni, u domaćem šampionatu su lideri praktično od početka. Imaju ubedljivo najbolji napad lige, najčvršću odbranu, najboljeg strelca Pešića, a u šest kola su njihovi igrači bili najbolji igrači kola. Prethodno kolo su remijem prekinuli niz od četiri uzastopne pobede, a poslednji poraz su pretrpeli još 1. oktobra u Kruševcu. Iskustvo igranja u Zvezdi, iz aktuelnog sastava Mačve, ima Nenad Gavrić, dok na drugoj strani, u mlađim kategorijama šabačkog superligaša nastupao je Slavoljub Srnić.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa