15. mart 2018.15. mar 2018.
ŽELjE I SNOVI
METALOPLASTIKA PRED F4 KUPA SRBIJE

ŽELjE I SNOVI

Položaj na tabeli i mesto odigravanja govore da je “Vojvodina” prvi favorit za trofej, Nišlije druge, no rezultati u ovoj kalendarskoj godini ukazuju da Metaloplastiku niko ne sme otpisati. Nema presije, ali postoji velika želja za ponavljanjem 2016. godine
Snove niko ne može ukrasti, oduzeti, upravo u tome je magija finalnog turnira, suština Kupa. Igra se jedan meč, favoriti uvek postoje pre početka, ali inspiracija, koncentracija i želja presude u tih 60 minuta. Osim evropskih snova i velikih želja, šabački “plavi” svoj optimizam mogu bazirati i na sjajnim rezultatima tokom 2018. godine. Od kako je nastavljeno prvenstvo znaju samo za pobede. Izgubljenu poziciju igrači trenera Jordovića pretvorili su u plej of mesto i siguran korak ka šampionskom doigravanju. Svakako su u najboljoj formi od svih učesnika odlučujućeg turnira. Žreb je hteo da rival u polufinalu bude niški “Železničar”. Taj tim je znao za uspehe sve dok ga “plastičari” nisu, sredinom februara, šokirali u “Čairu”. Ta utakmica je dokaz da se može nadigravati i pobediti niški superligaš, ali trener Jordović ne dozvoljava da se na tom meču baziraju očekivanja.
-U Nišu smo odigrali sjajno, ali sada je to potpuno druga utakmica, drugačija i od te i od one u Šapcu odigrane jesenas. Poznajemo se jako dobro, sitnice će odlučiti. Naš put do finalnog turnira daleko je bio teži od njihovog, no sada smo tu, jedni naspram drugih. Ma kako klubovi davali prednost ligi u odnosu na Kup, kada dođete do ove faze, više nema kalkulacija, odmora, želja je trofej i sva koncentracija na tome. Prepuštamo njima ulogu favorita, ali idemo u želji da se nadmećemo za trofej. Hoćemo trijumf u polufinalu, a potom i u finalu, nema razloga da ograničavamo svoje želje – rekao je Vladan Jordović.
Igrači su svesni velike prilike da dodatno ulepšaju rukometno proleće i nečim velikim sezonu pretvore u jako uspešnu.
-Znamo koliko je Niš kvalitetna ekipa, ali znamo da i mi imamo svoje adute. Biće motivisani zbog poraza u Nišu, ali verujem da i oni strahuju od nas, te da nisu bili zadovoljni ishodom žreba. Pobediće tim koji bude imao manje oscilacija u igri i više koncentracije. Svaki pad biće surovo kažnjen – naglasio je Viktor Matičić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa