22. mart 2018.22. mar 2018.
Šabac među odabranima
KARAVAN TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJE U JUNU U NAŠEM GRADU

Šabac među odabranima

Naš Grad uvršćen u top cetiri turisticke destinacije u Srbiji.
Karavan TOS-a “Moja Srbije” 15. juna u Šapcu
Turistička organizacija Srbije i ove godine organizuje promotivni karavan „Moja Srbija“. Među četiri odabrana grada u kojima će TOS predstaviti turističku ponudu Srbije biće i Šabac. Pored Šapca karavan će obići i Beograd, Vrnjačku Banju i Zrenjanin.
Karavan će posetiti Šabac 15. juna. Na Trgu će od 17 do 22 sata 25 turističkih organizacija promovisati svoje turističke potencijale. Tog dana Šabac će biti domaćin malog sajma turizma, jer će svaka turistička organizacija imati svoj štand na kom će promotivnim filmovima, muzičkim nastupima i kulinarskim specijalitetima svog kraja pokušati da privuku posetioce iz Šapca.
-Cilj ove kampanje je da se promoviše Srbija kao turistička destinacija i da se podstaknu ljudi da odmore provode u svojoj zemlji. Čast nam je i privilegija što smo ispunili kriterijume TOS i našli se među četiri odabrane destinacije. Građani Šapca koji žele da letuju u Srbiji imaće priliku da vide aktuelnu turističku ponudu. Takođe, za nas je značajno što ćemo preostala tri vikenda u junu mi predstaviti našu ponudu u ostala tri grada koja posećuje karavan i tamo ćemo pozvati ljude da posete Šabac i pre svega naše manifestacije. Šabac se našao i u kalendaru „Koliko poznaješ Srbiju“ koji TOS izdaje svake godine i u kome se za 52 vikenda daje preporuka da se svaki provede na nekoj drugoj destinaciji u Srbiji, kaže Srđan Mitrašinović, direktor Turističke organizacije Šapca.
Tradicionalne manifestacije poput “Čivijade”, Šabačkog vašara, “Ruža Lipolista”, “Konjičkih svečanosti”, Cerskog marša, kao i kulturne, istorijske i prirodne znamenitosti ovog kraja predstavljene su i na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Posećenost štanda i interesovanje posetilaca za naš Grad dobar su znak da će Šapcu i ove godine faliti kreveta za smeštaj turista, ali i siguran pokazatelj da se Šabac s punim pravom našao među četiri odabrana grada u Srbiji.
Karavan u potpunosti organizuje i snosi sve troškove TOS. Grad Šabac je trebalo samo da obezbedi mesto na koje će biti postavljena centralna bina i štandovi.
Ovom prilikom biće promovisani i vaučeri kojima država subvencioniše smeštaj onima koji žele da provedu odmor u Srbiji.
Karavan „Moja Srbija“ organizuje se nekoliko godina. Na početku su posećivali petnaestak mesta širom Srbije, a od prethodne godine idu u samo četiri grada. Prošle godine to su bili Novi Sad, Niš, Čačak i takođe Beograd.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa