Info

10. mart 2011.10. mar 2011.
GRAD POŠTUJE PRINCIPE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

NE POSTOJE MUŠKI I ŽENSKI POSLOVI

Od 11 preduzeća čiji je osnivač Grad Šabac u četiri su na rukovodećem mestu žene. Direktorka JSP “Stan“ Dragana Milićević Panić o rodnoj ravnopravnosti
Prema zvaničnim podacima, preuzetim sa internet prezentacije šabačke Gradske uprave, u četiri javna preduzeća, od ukupno 11, čelno mesto pripada ženama. Od deset ustanova, čiji je osnivač Grad, u polovini direktorsku funkciju sa uspehom obavljaju žene. Žene rukovode radom četiri odeljenja Gradske uprave, dve su Članovi Gradskog veća, a mesto zamenika gradonačelnika Špaca, takođe, pripada ženi. Od 69 odbornika u Gradskoj skupštini, 16 je žena.
Nadležni tvrde, da je ovakva statistika dobar pokazatelj da “Nacionalna strategija za unapređenje položaja žena i rodnu ravnopravnost“, usvojena pre dve godine, u našem gradu ima i praktičnu primenu. A koliko su u ovom slučaju brojke pravi pokazatelj stvari, i kakav je položaj žena “na funkciji“ da li i sa kakvom se diskriminacijom susreću pokušali smo da saznamo iz razgovora sa direktorkom JSP “Stan“ Draganom Milićević Panić.
- Tema rodne ravnopravnosti može da se posmatra sa više aspekata i uglavnom je stvar ličnog doživljaja. Ja radim 31 godinu, to je dug put na kojem su se menjale prilike u društvu, način života, i za sve ove godine, nikada nisam bila neozbiljnije shvatana ili diskvalifikovana u poslu zato što sam žena ““ tvrdi Milićević ““ Panić, da je za pravilan odnos neophodno iskazati svoj stav, upoznati ljude sa kojima radiš i na osnovu toga prema svakom saradnika postaviti granice u svom ponašanju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa