22. mart 2018.22. mar 2018.
VERBALNI (I FIZIČKI) OKRŠAJ “MAČVINIH” OMLADINACA SA SUDIJOM U LOZNICI

FUDBAL I OSTALI BORILAČKI SPORTOVI

Niko ne demantuje da se incident dogodio, ali kažu da su igrači bili verbalno provocirani, a potom i prvi fizički napadnuti
Akcija sa fudbalskog terena u Srbiji često zna da se preseli na tribine i oko stadiona. Ovoga puta, stiglo se sve do kanala. Akteri su bili omladinski fudbaleri “Mačve” i sudija Miroslav Matić.
Krenimo redom. Fudbalska utakmica Kolubarsko–mačvanske omladinske lige između “Loznice” i “Mačve”koja je odigrana u nedelju u Loznici završila se rezultatom 4:3 za domaćina. Centralni mediji navode da su šabački fudbaleri posle utakmice napali sudiju, a da je on bežeći od njih završio u kanalu.
Prema jednoj priči, sudija se bežeći okliznuo i upao u kanal. Neki drugi izvori kažu da su trojica „Mačvinih“ omladinaca ne samo jurili sudiju nego ga i tukli kada je upao u kanal.
Dok se čeka odluka disciplinske komisije iz izvora bliskih šabačkom klubu saznajemo i drugu stranu priče. Niko ne demantuje da se incident dogodio, ali kažu da su igrači bili verbalno provocirani, a potom i prvi fizički napadnuti.
Kompletna sudijska trojka bila je iz Loznice. “Mačva” je od početka pokazala bolju igru i vodila, prvo 1:0, pa 2:1, a onda i 3:2. Naši sagovornici kažu da su u finišu utakmice fudbaleri “Mačve” verbalno provocirani u toku igre i da su psovani od strane sudije Matića.
-Jasno je da se radilo o namernim provokacijama, jer čim bi igrači odgovorili dodeljivan im je crveni karton i isključivani su iz igre. Suđenje u finišu je bilo toliko tendenciozno da su izjednačujući i vodeći gol za “Loznicu” veoma diskutabilni. Trener “Mačve” Dejan Sarić kulturno je prigovorio sudiji i pitao ga zašto pravi cirkus od utakmice, posle čega je sudija i njega automatski isključio, kaže Dragan Antonić, predsednik Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga i potpredsednik FK „Mačva“.
Dvojica “Mačvinih” fudbalera dobila su crvene kartone.
Trener “Mačvinih” igrača Dejan Sarić kaže da je prvo poluvreme bilo korektno, ali da je u drugom poluvremenu došlo do vređanja igrača. Takođe smatra da je treći gol za “Loznicu” dat iz ofsajd pozicije, a četvrti iz penala koji je dosuđen iako je prekršaj napravljen izvan 16 metara.
-Sudija me je nazvao “Indijancem” i poslao “u oranje” kada sam pitao zašto pravi cirkus od utakmice. Po završetku igrači su se pozdravili i otišli u svlačionicu. Deca su bila uplakana, pokušavao sam da ih smirim. Dvojica igrača koja su dobila crvene kartone rekla su mi da im je sudija psovao majku, objašnjava trener Sarić.
Navodi da je čekao da se svi fudbaleri obuku, dok su oni koji su se već spremili bili kod autobusa, kada je i došlo do fizičkog obračuna. Prema Sarićevim rečima, prvo su pomoćne sudije prošle pored fudbalera koji su komentarisali da njihovo ponašanje nije bilo u redu, da bi se oni vratili i počeli da ih psuju. Kaže da su roditelji koji su bili tu pokušali da smire situaciju.
-Tada je i glavni sudija Matić izleteo napolje i udario pesnicom u glavu jednog igrača. Nastao je opšti metež koji je trajao dvadesetak sekundi. Istrčao sam iz svlačionice da ih smirim, ali do tada su već udarali i igrači sudiju i on njih. Ne opravdavam decu, ali nemam razumevanja ni za napad na njih, kaže Dejan Sarić i dodaje da će igrač koji je udario sudiju biti sankcionisan.
-Trener i igrači “Mačve” su se žalili da su najbrutalnije verbalni vređani i da im je sudija upućivao najpogrdnije psovke. Svojim suđenjem nije uticao na smirivanje situacije nego je inicirao fizički obračun. Tome u prilog ide činjenica da su me predstavnici FK “Loznice” zvali i ogradili se od ponašanja sudije na utakmici. Mi čekamo odluku disciplinskih organa, kaže Dragan Antonić i dodaje da je isti sudija imao sličan incident i u jesenjem delu prvenstva kada je sudio utakmicu u Bogatiću gde je takođe došlo do fizičkog obračuna sa igračima na terenu.
Trojica fudbalera “Mačve” suspendovana su po prijavi sudije.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa