22. mart 2018.22. mar 2018.
MAJA OPORAVLjA SOCIJALISTE
ŠABAČKI SPS DOBIO NOVO RUKOVODSTVO

MAJA OPORAVLjA SOCIJALISTE

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Šapcu u nedelju je dobio novo rukovodstvo. Na Izbornoj konferenciji održanoj u prostorijama ove stranke, za predsednika GO izabrana je Maja Milićević. Za potpredsednike su izabrani Vladimir Trifunović, Nikola Milutinović i Saša Filipović.
Izabrano je i novo rukovodstvo koje će činiti 51 član, a usvojen je i plan rada za naredni period. SPS u Šapcu je tri godine bio u statusu privremenog rukovodstva. Pored nekoliko opštinskih, ovo je prvi gradski odbor koji na svom čelu ima ženu.
-Najpre moramo da se okrenemo našim problemima. Suština je da smo imali loš rezultat i zato smo dugo bili u statusu privremenog rukovodstva. Mi smo partija koja dugo traje i ne sumnjam da ćemo u narednom periodu imati mnogo bolji rezultat, izjavila je Maja Milićević.
Izbornoj konferenciji u Šapcu prisustvovao je i vrh SPS: zamenik predsednika Predrag Marković, potpredsednik Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora Vladan Zagrađanin, potpredsednik IO Đorđe Čabarkapa, član Predsedništva Đorđe Milićević i predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković.
-SPS je stranka za 21. vek. Podržali smo mladu, ostvarenu ženu, koja je profesionalac u svom poslu. Maja treba da bude model kako treba da izgledaju funkcioneri SPS u budućnosti, rekao je Predrag Marković.
Branko Ružić smatra da ovoj stranci predstoje veliki izazovi u Šapcu. Veruje u revitalizaciju partije.
-Nažalost, poslednje tri godine su, što se tiče SPS u Šapcu, “pojeli skakavci”. Verujem da ćemo izborom jedne dame koja je posvećena kako svojoj porodici, tako i svojoj drugoj porodici, i njenog tima moći da revitalizujemo SPS u Šapcu. Ovo je veliki grad. Grad velikih potencijala, koji je politički specifičan. Nama ta specifičnost daje veliki motiv da se što pre uključimo u osvajanje Šapca. Tu ne mislim na osvajanje funkcija, nego na delovanje kroz baštinjenje onih vrednosti za koje se mi zaista zalažemo, a to su pre svega jednakost, solidarnost, socijalna pravda, vođenje računa o najstarijima i učešće u razvojnim projektima, rekao je Branko Ružić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa