10. mart 2011.10. mar 2011.
POSETA “GLASU PODRINjA“

GLOBALNE TEŠKOĆE LOKALNIH MEDIJA

Prošlog petka “Glas Podrinja“ posetio Brajan K. Stimler, ataše za štampu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Najveći problemi lokalnih medija opšta besparica i sve veća dostupnost interneta. Ambasadorka SAD-a u toku meseca u poseti Šapcu
- U američkoj ambasadi u Beogradu sam već godinu i po dana, ali vrlo rano sam razumeo da sama prestonica nije Srbija. Da moram da izađem iz glavnog grada i posetim ostala mesta da bi osetio i razumeo šta se dešava u Srbiji, odnosno u kakvom je stanju zemlja. Pošto sam ataše za medije, prirodno je da obilazim medijske kuće, upoznam sa njihovim radom i teškoćama sa kojima se suočavaju ““ objasnio je Brajan K. Stimler razlog svoje posete “Glasu Podrinja i najavio dolazak ambasadorke SAD-a u toku marta u Šabac.
- Naša ambasada je pomogla ovom kraju nakon poplava koje su ga zadesile. Tako da je jedan od razloga zašto sam danas u Šapcu i najava posete naše ambasadorke vašem gradu. Ona bi trebalo da dođe u toku marta, da upozna gradonačelnika i Šapčane.
- Najveći problem su finansije. Ekonomska kriza je ugrozila mnoge medijske kuće. Potom, imamo pojavu novih medija. U Americi, naprimer, u svetu štampanih medija se već duže vreme bore za održiv tiraž i stalne čitaoce. Dakle, problemi su svugde isti - zaključuje Stimler.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa