22. mart 2018.22. mar 2018.
Šta je prava  vrednost novca
Finansijska edukacija

Šta je prava vrednost novca

Protekle sedmice, Udruženje banaka Srbije, u saradnji sa Gradskom upravom grada Šapca i Šabačkom gimnazijom, organizovalo je predavanje o finansijskoj edukaciji. Na predavanju su bili učenici prvog razreda Šabačke gimnazije, koji su se preko svoje nastavnice Nade Filipović prijavili za učešće u projektu “Evropski kviz novca” koji ovih meseci Udruženje banaka sprovodi sa Evropskom bankarskom federacijom.
Teme predavanja bile su značaj finansijske edukacije, značaj pitanja upravljanja ličnim budžetom i razumevanja osnovnih finansijskih pojmova i projekti UBS u koje đaci mogu da se uključe. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Snežana Sredojević iz Udruženja banaka, koja je ovom prilikom istakla da u pripremi kviza učestvuju predstavnici udruženja banaka iz 27 zemalja, a sam kviz sastojaće se iz dva kruga takmičenja.
-Prvi krug je nacionalno takmičenje. U toku njega, svaka zemlja izabraće najbolje odeljenje, a dva najbolja učenika iz pobedničkog odeljenja ići će na drugi nivo takmičenja koji će biti organizovan u Briselu – istakla je Slađana Sredojević i dodala da će Udruženje banaka finansijski pomoći odlazak učenika na takmičenje.
Prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića udruženje poslovnih banaka Srbije je partner gradu Šapcu, te zajedno razvijaju finansijske modele u cilju obezbeđivanja više novca koji će se na najbolji mogući način potrošiti.
-Jako je važno da deca saznaju šta je prava vrednost novca i kako sa njim na najbolji način upravljati i gde se on sve može koristiti. Takođe, bitno je da mladi ljudi koji sada već stiču pravo i da glasaju, da budu i poslovno sposobni. Oni će već ovog leta na referendumima imati priliku da procene šta je za njih najvažnije i kako mogu novu ideju ili projekat da predlože i da ih od novca na poreza na imovinu realizuju – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i dodao da će njihovo uključivanje pomoći našoj zajednici na putu ka boljem životu.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa