22. mart 2018.22. mar 2018.
POVRATAK BORBI ZA OPSTANAK
MAČVA PRED POSLEDNjA DVA KOLA REGULARNOG DELA

POVRATAK BORBI ZA OPSTANAK

Dvomeč protiv Zvezde će se dugo pamtiti, naročito “prva epizoda”, no sada slede važnije utakmice u kojima treba obezbediti da i naredne sezone najveći gostuju u Šapcu. Slede dva plej aut rivala i jedan direktan okršaj sa pretendentom za opstanak
Pred nama je vikend reprezentativne pauze, a pred izabranicima trenera Aničića naporna nedelja, slobodna samo od utakmica, ali ispunjena treninzima jer slede ključne utakmice, devet ligaških mečeva koji će odrediti dva putnika u niži rang, a posebno su bitne prve dve gde se mora bodovna zaliha povećati kako bi i posle deobe u doigravanju prednost Mačve u odnosu na one “ispod crte” ostala osetna.
Najpre “crveno-crne”, na oproštaju od marta, očekuje gostovanje u Čačku, direktnom rivalu u borbi za opstanak i timu koji se pobedom nad “Bačkom” zadržao u realnim dometima borbe za spas. Dok bi većina volela da “Mladost” Lučani budu rival u polufinalu Kupa Srbije, oni će svakako doći u prvenstvu, u poslednjem, 30. kolu, regularnog dela. Lučanci su još teoretski u borbi za plej of, ali je mnogo realnije da imamo međusobni meč i u plej autu.
Pogled na tabelu kaže da su sada ugroženi: Javor, Rad i Borac, ali kada podelite sa dva osvojene bodove, kao što nalaže plej aut, malo ko je siguran u ovom trenutku. Što se rasporeda tiče MAČVA gostuje u Čačku i dočekuje Mladost; BORAC čeka Mačvu i gostuje Partizanu; RAD će na Banjici dočekati Voždovac i putovati u Novi Sad, a JAVOR gostovati “Radniku” i ugostiti “Bačku”. BAČKOJ dolazi Partizan i gostuje u Ivanjici.

D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa