Info

22. mart 2018.22. mar 2018.
NOVI SEMESTRI
REKREATIVNI SPORT

NOVI SEMESTRI

Škola trčanja, projekat koji se realizuje u 16 gradova, ušao je u drugu godinu realizacije, odnosno novi šestomesečni semestar. U Šapcu je do sada radilo 20-ak članova, a sukcesivno su se pridruživali.
- Najbitnija je želja. Verujte da svako može da trči i da podiže nivo, čak i oni koji nisu godinama potrčali. Po dolasku radimo intervju, sprovedemo testove na Gradskom stadionu i formiramo homogene grupe. A1 su početnici koje, za pola godine, želimo spremiti da istrče 10 km. Bolji se svrstavaju u A2 grupu i oni se spremaju za polumaraton, a najjača A3 grupa su oni od kojih očekujemo i značajno vreme u polumaratonu – ističe jedan od trenera Srđan Kojadinović.
Radi se u polugodišnjim semestrima, posebna pažnja se poklanja preventivi, pripremi, a potom slede razvojna faza i održavanje nivoa.
- Dobrodošli su svi od 16 godina, a gornje granice nema. Stručni rad garantuje da za svakoga nađemo meru blagotvornu za zdravlje. Prvi test bio je Zimski maraton u Beogradu, sada vežbamo za Beogradski maraton, a od proleća nam je u fokusu Šabački polumaraton. Prethodne godine su tri člana istrčala 21 km, a svi ostali 7 km u Trci zadovoljstva. Radimo u korist zdravlja, spreme, a uz to je i sjajna atmosfera i druženje – dodaje Kojadinović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa