22. mart 2018.22. mar 2018.
ZADAR U BAZENU, MISLI U ŠIBENIKU
VATERPOLISTI PROTIV ZADRA ZATVARAJU LIGAŠKI DEO A2 LIGE

ZADAR U BAZENU, MISLI U ŠIBENIKU

Ligaški deo A2 lige biće okončan ovog vikenda, a drugu sezonu poslednje kolo donosi rasplet za Šapčane. Za baraž “Šapcu” potreban trijumf i remi ili poraz “Vojvodine” u Šibeniku
Drugu uzastopnu sezonu rasplet za šabačke vaterpoliste daje u poslednjem kolu. Mesto za baraž jedina nepoznanica pred 18. rundu, a iako je novosadska “Vojvodina” u prednosti za bolji međusobni duel, u odnosu na Šapčane, ima daleko teži zadatak od “čivijaša”.
Trenutno trećeplasirani tim lige ne bi smeo da ima poteškoća protiv poslednjeplasiranog “Zadra”. Dalmatinci su jako mlad i perspektivan tim, te iako su umeli da namuče jake ekipe, samo jednom su uspeli da slave, dok su u ostalim utamicama trpeli poraze. Početkom godine, u Zadru, držali su se protiv Šapca dve četvrtine, ali na kraju trijumf gostiju nije dolazio u pitanje. Tri boda su samo prvi deo “baraž raspleta” kakvog svi priželjkujemo. Drugi segment je poraz ili remi “Vojvodine” u Šibeniku. Kada se pogleda tabela, to ne deluje kao realna opcija, no Šibenčani iz 2017. nisu isti kao aktuelni sastav “Solarisa”. To je tim koji se najviše pojačao tokom zime, te su samo u drugom delu ostvarili četiri trijumfa, remizirali protiv Šapca, bili na korak od bodova u Nišu i Novom Sadu, “razneli” su Valjevo. Domaći bazen je njihova posebna snaga i svakako da Novosađane ne očekuje lak posao, a nadamo se da bi mogli i pokleknuti. Uz to “Vojvodina” je neprijatno iznenadila svoje navijače remijem protiv “Medveščaka” prethodnog vikenda.
Jasna je računica, pobeda Vojvodine vodi njih u baraž, poraz ili remi, uz pobedu “Šapca”, usmerava ovdašnji klub ka doigravanju za A1 ligu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa