29. mart 2018.29. mar 2018.
Najbolji primer ulaganja u prevenciju
PREDSTAVNICI GRADA POSETILI POCERSKI PRIČINOVIĆ

Najbolji primer ulaganja u prevenciju

Direktor “JP Infrastruktura” Šabac, Milan Vasić posetio je prošlog četvrtka mlekaru “Milovanović”, koja se nalazi u Pocerskom Pričinoviću. Prema rečima direktora mlekare Borivoja Milovanovića, velika šteta pretrpljena je u toku poplava 2014. godine, ali sada, kada su kanali prokopani nemaju problema.
- U toku poplava, ceo kompleks je bio pod vodom. Korito reke bilo je malo, ali voda nije došla iz njega već preko polja. U krugu mlekare bilo je 70 cm vode, te je sve bilo poplavljeno. U jednom momentu smo razmišljali da zatvorimo fabriku. Sada je na sreću sve u redu – istakao je Borivoje Milovanović.
Prema rečima Milana Vasića, ovo je jedan od najboljih primera koliko se isplati ulagati u prevenciju.
-Lokalna samouprava je u prethodne dve godine očistila oko 100 km vodotokova drugog reda i bujičnih vodotokova. Ovo je primer, da iako su vremenske prilike nepovoljne nemamo nikakav problem sa njima. Na dnevnom nivou obilazimo vodotokove za koje smo nadležni i dostavljamo izveštaje Štabu za vanredne situacije– istakao je Milan Vasić i dodao da je jedna od budžetskih pozicija, svake godine, opredeljena za čišćenje kanalske mreže.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa