29. mart 2018.29. mar 2018.
POPLAVA POSLE SVAKE KIŠE
PROBLEMI STANOVNIKA TRI ULICE U MAJURU

POPLAVA POSLE SVAKE KIŠE

Redakciji “Glasa Podrinja” obratio se Slaviša Tešić iz Drinske ulice u Majuru. Stanovnici ove ulice imaju problem posle svake malo veće kiše. Voda poplavi ulicu, što stvara ogroman problem za više od 30 domaćinstava.
-Zbog vode ne može peške da se izađe iz kuće. Dosta dece živi u ulici i posle kiše ne mogu da dođu do škole. Obraćali smo se Savetu Mesne zajednice, odgovorili su nam da je nadležan Grad. Potpisivali smo aneks ugovora za izgradnju kanalizacije, ali nema uslova za to. Ako bi bio stavljen još jedan sloj asfalta, podigla bi se visina ulice, pa bi možda to pomoglo. Mi samo tražimo da neko pronađe rešenje za naš problem, kaže Tešić.
Ivan Nešković, predsednik Saveta MZ Majur upoznat je sa problemom koji imaju ovi, ali i meštani još dve ulice u blizini. Kaže da su više puta upućivali zahtev nekadašnjem JP za upravljanje građevinskim zemljištem, ali da odgovor nisu dobijali. To je navedeno i u odgovoru koji su prosledili zainteresovanim meštanima. “MZ Majur nema bagere i opremu za rešavanje ovog problema”, stoji u odgovoru Saveta MZ.
Nešković je i redakciji “Glasa Podrinja” dostavio zahtev koji je u maju prošle godine poslat JP za upravljanje građevinskim zemljištem. Pored Drinske, u zahtevu je upućena molba da se da idejno rešenje za rešavanje problema u još dve ulice, Školskoj i Radničkoj, za koje je navedeno da imaju isti problem.
Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za gradnju, potvrđuje da zna o kojoj ulici se radi i sa kakvim problemima se susreću njeni žitelji. Međutim, smatra da je prava adresa za obraćanje JKP “Vodovod Šabac”. Veruje da bi izgradnja kanalizacije rešila problem, jer nakupljena voda nema gde da odlazi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa