29. mart 2018.29. mar 2018.
“Kakav kupleraj”
Premijera predstave u Šabačkom pozorištu

“Kakav kupleraj”

Povodom premijere predstave “Kakav kupleraj” održana je konferencija za novinare u Šabačkom pozorištu. Komad je urađen po tekstu Ežana Joaneska iz 1972. godine, a režiju potpisuje Ivan Vuković. Predstava govori o preispitivanju pojedinca i društva nakon još jedne revolucije, gde se ništa suštinski ne menja.
- “Kakav kupleraj” je duhovita avantura jednog usamljenika. Zapravo “Usamljenik” je naziv romana po kome je nastao pozorišni komad. Ežen Joanesko je osetio potrebu da roman prenese na pozornicu. Priča je o čoveku koji postaje bogati naslednik i život bi trebao da mu bude savršen nakon toga. Međutim, bogatstvo ga još više udalji od ljudi. On, nažalost, do kraja predstave propusti sve prilike da se spoji sa nekim – rekao je reditelj Ivan Vuković i dodao da su tokom rada na predstavi pokušali da obuhvate aktuelne društvene teme.
- Pokušali smo da pokrijemo moralne, medijske, političke i mnoge druge kupleraje. U formi koja je zapravo drugačija. Dotakli smo se teme malih ljudskih prodavanja. Kako sebe, tako i drugih. Kod nas, nažalost, novac može sve da kupi što robove, što klonove i to pritom sa jako malo para. Tako da smo se bavili time, da vidimo gde je ta predstava danas. Joanesku je duhovit pisac i kod njega sve podleže smehu, ne postoji ništa što je toliko sveto da se ne sme tome nasmejati. Ne postoji ništa toliko važno da ne bi moglo da mu se promene temelji i da li je stvarno važno ili je to naša mitomanija. On kupleraj vidi na sve strane i nadam se da smo uradili dobru i duhovitu predstavu – rekao je reditelj.
Šabačko pozorište nastavlja sa tradicijom promovisanja dobrih predstava u svojoj produkciji. Vršilac dužnosti direktora Aleksandar Stanković istakao je da teatar ozbiljno radi na pripremi i izvedbi novih pozorišnih komada publici.
- Godinu smo započeli vrlo ambiciozno i tako smo nastavili. U aprilu imaćemo dve premijere u našoj produkciji. Prva je pomenuti pozorišni komad “Kakav kupleraj”, u kom pored standardnog šabačkog ansambla u predstavi igra i gostujuća glumica Minja Peković. Druga predstava je “Banović Strahinja”, čije prvo izvođenje je takođe planirano za mesec april - naveo je v.d. direktora Aleksandar Stanković.
Premijera predstave “Kakav kupleraj” je zakazana za 5. april u 20 časova.
M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa