29. mart 2018.29. mar 2018.
DIZAJNERKA NAKITA MARIJA ARSENOVIĆ

Kada san postane uspešan posao granice više ne postoje

Sam put je obeležen usponima i padovima. Međutim, svaki problem se da korigovati i rešiti. Najbitnije je biti samostalan, vredan i ni po koju cenu ne odustajati od svojih želja, jer ako pošteno i marljivo radite bilo koji posao uspeh stiže zagarantovano
Definicija uspeha sigurno ima koliko i ljudi na ovoj planeti. Svi imamo ciljeve kojima težimo i čija nas realizacija ispunjava srećom. Međutim, ono u čemu bi se najveći deo populacije zapadnog sveta složio je da uspeh predstavlja raditi i živeti posao koji voliš. Još ako se taj san ostvari u Srbiji satisfakcija pojedinca biva još veća.
Jedna od srećnica kojoj je ovo uspelo je Marija Arsenović iz Bogatića, dizajnerka nakita i modnih aksesoara koja živi i radi u Beogradu, a čiji su komadi završili ulepšavajući dame iz zemalja okruženja, Evrope, Kanade, Bliskog Istoka.
Sa dizajnom nakita Marija je počela pre šest godina. Motiv joj je bio dobra perspektiva posla jer žene uvek teže lepoti, dok je inspiracija za stvaranje dostupna svuda.
-Odlučila sam se za dizajn nakita jer je tada kada sam ja počinjala bio jako malo zastupljen u smislu originalnosti hand made izrade, uglavnom se radilo o fabričkim komadima. Inspiraciju pronalazim u odevnim kombinacijama modnih kompanija, blogera i slavnih ličnosti, kao i nekim materijalima koji su izgubili prvobitnu upotrebnu namenu, ali se od njih može napraviti dobar komad, poput stakla, drvenih perli, dugmadi, traka... - kaže Marija.
Učestvovala je na brojnim beogradskim izložbama pod okriljem Umetničkih centara grada Beograda i u sklopu važnih mačvanskih manifestacija. Njene minđuše, ogrlice, broševe, rajfove, kaiševe, nose pre svega uspešne, poslovne žene autentičnog stila, ali i žene sa scene prilikom snimanja spotova, reklama, blogova, pozorišnih predstava.
-Ideja mi je bila da privučem devojke koje prate trendove u prestonici i vrlo brzo sam u tome uspela i našla kupce i klijente za saradnju. Pored Srbije nakit sam do sada izvozila u Katar, Nemačku, Kanadu, Sloveniju, Hrvatsku - objašnjava Marija, a koliko je poverenje među klijentima stekla govore i brojne pohvale pristigle od kupaca za njen savestan, brižljiv i predan pristup izradi nakita, ali i poslovima koji se tiču samog marketinga (fotografija, prisustvo na društvenim mrežama) i isporuke.
Iako se za Mariju može reći da je brzo od realizacije ideje stigla do sigurnih prihoda, taj put nije bio ni malo lak. Najveće prepreke su joj bile u pronalaženju materijala jer je tržište repromaterijala u Srbiji usko, povezivanje sa medijima i bezbedan način slanja nakita.
-Ceo put je bio obeležen usponima i padovima. Međutim, svaki problem se da korigovati i rešiti. Najbitnije je biti samostalan, vredan i ni po koju cenu ne odustajati od svojih želja, jer ako pošteno i marljivo radite bilo koji posao uspeh stiže zagarantovano - poručuje Marija, čiji se uspeh ne meri samo u broju prodanih komada nakita već i broju devojaka kojima je pomogla da krenu njenim stopama.

T.T.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa