29. mart 2018.29. mar 2018.
GIMNAZIJALCI IZ CELjA GOSTI ŠAPCA

Dobra saradnja dve škole

Za učenike Prve gimnazije iz Celja i njihove profesore koji borave u Šapcu na interkulturalnoj razmeni sa šabačkim gimnazijalcima, prošle subote je organizovan prijem u Gradskoj kući.
-Mi smo u Šabac došli sa pozitivnim očekivanjem koje se ostvarilo. Mislim da smo na pravom putu dobre saradnje dva grada i dve škole, rekao je direktor Prve gimnazije iz Celja Anton Šepetavc.
Goste Celja u Gradskoj kući ugostili su članovi Gradskog veća Salko Karadarević i Božidar Katić.
Karadarević je poručio da je posebno važno što Grad Šabac podržava projekat interkulture koji će otvoriti novu stranu povezivanja dva grada.
-Šabac i Celje već imaju saradnju u oblasti ekonomije, sporta, kulture. Nova saradnja otvara nove mogućnosti za razmenu pozitivnih iskustava i primera dobre prakse, rekao je član Gradskog veća Salko Karadarević.
Božidar Katić je rekao gostima da Grad Šabac najviše ulaže u kulturu i obrazovanje i da nema kvalitetnog obrazovanja bez razmene iskustava.
-Važno je da ljudi koji pripadaju različitim kulturama i različitim sistemima obrazovanja upoznaju jedni druge i razmenjuju iskustva jer se tako rađa razumevanje, zaključio je Katić na prijemu u Gradskoj kući.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa