29. mart 2018.29. mar 2018.
JOŠ JEDNO PRIZNANjE ZA ŠABAČKE FLAUTISTKINjE

Od nas se očekuje da pobeđujemo

Na Međunarodnom takmičenju flautista “Miodrag Azanjac” čiji je organizator OMŠ „Vladimir Đorđević“ učenice Muzičke škole “Mihailo Vukdragović” u klasi profesorke Biljane Prica, donele su našem gradu još jedno priznanje za uspeh. Na takmičenju na kom je učestvovalo 74 kandidata iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, četvoročlani žiri sačinjen od eminentnih profesora iz Srbije i Slovenije odlučio je da prve nagrade u korepetitorskoj pratnji Emel Hasanoglu osvoje Nađa Živković, Emilija Tojić i Aleksandra Stojićević.
- Protekli vikend u Beogradu bio je u znaku flaute. U Šabac smo se vratile bogatije za još tri prve nagrade. Organizacija takmičenja je bila na najvišem nivou, a atmosfera izuzetno prijatna. Iako se čini da sve lakše osvajamo prve nagrade, zapravo nam je sve teže, jer osećamo da se od nas očekuje da samo pobeđujemo. Jako sam ponosna na svoje učenice i uspeh koji smo postigle u tako jakoj konkurenciji. Pored toga što su odlične flautistkinje, one su odlični đaci u osnovnoj školi i bave se raznim slobodnim aktivnostima. Nađa pohađa časove modernog plesa, Emilija igra u narodnom folkloru, a Aleksandra trenira kajak.
Nađi Živković, se kako ističe, na takmičenju osim lepog izgleda sale i drugačijeg zvuka, svidelo i prisustvo mnogobrojne publike koja je nakon njenog nastupa dugo tapšala.
-Za takmičenje sam se pripremala toliko da je čak i moja najmlađa sestra pored mene naučila da peva kompozicije koje ja sviram. U našoj kući se pored nas dve uvek čuju iste kompozicije. Veoma sam zahvalna mojoj porodici od koje imam veliku podršku kao i mojoj profesorki koja se toliko trudi da mi prenese znanje. Uspeh delim sa mlađom sestrom Teom koja me uvek prati na svakom takmičenju i pomaže mi da zaboravim na tremu – ističe Nađa Živković.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa