29. mart 2018.29. mar 2018.
KOŠARKAŠKE AKTUELNOSTI

UZBUĐENjA TEK SLEDE

U nižim košarkaškim ligama tek slede uzbuđenja u doigravanjima za viši rang, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.
Kod dama šabačka “Duga” je startovala minimalnim porazom plej of. Bolji je bio „Radnički” u Šapcu za pola koša. Realan rasplet je da “Duga” zauzme neku od druge do šeste pozicije od sedam ekipa, čime obezbeđuje mesto u novoformiranoj jedinstvenoj Drugoj ligi od naredne sezone. Najslabiji tim plej ofa, “Mileševka” ili “Paraćin”, prema sadašnjem stanju, moraće u treći rang, odnosno Prvu regionalnu ligu. Šampion plej ofa odlazi u elitu.
U Drugoj muškoj regionalnoj ligi “Zapad” ostalo je još jedno kolo da se odigra, ali već je jasno ko će u borbu za Prvu regionalnu ligu. Iz Grupe 1 će dalje OKK “Šabac” i “Loznica”, a iz grupe dva “Ivanjica” i “Čačak 94”. Ove četiri ekipe će voditi bitke za prvu poziciju, jedinu koja obezbeđuje treći rang predstojeće sezone. Bodovi protiv rivala iz iste grupe se prenose, a svako u novu ligu unosi po dva boda, te će svaki tim, sa jednakim šansama ući u preostala četiri kola.
Regularni deo sezone će biti okončan ovog vikenda, a doigravanje započinje već od narednog, 7. i 8. aprila.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa