29. mart 2018.29. mar 2018.
OD TEORIJE DO BARAŽA
VATERPOLISTI U BUDVI NA REVANŠU A1 DOIGRAVANjA

OD TEORIJE DO BARAŽA

Pobeda “Solarisa” protiv “Vojvodine” vinula je Šapčane u baraž za A1 ligu. Sinoć na Gradskom bazenu gostovala “Budva”, revanš u subotu
Možda magija sporta, možda i neuravnotežen kalendar, tek pre samo šest dana VK “Šabac” je imao pred sobom oproštajni meč protiv “Zadra” i male šanse da se plasira na drugu poziciju TRVL A2, a već sada vi, dragi čitaoci, znate rezultat prve utakmice baraža za plasman u A1 ligu, jedno od najkvalitetnijih klupskih takmičenja u Evropi.
“Zadar” je bio lak zalogaj, kako se i očekivalo, nedelja je dočekana na poziciji dva, a onda je “Solaris” u Šibeniku “zgazio” Vojvodinu i ovdašnji tim je ostavio na baraž poziciji. Verovatno da ne postoji sport u kome se za pripremu utakmica sezone, doigravanja za viši rang, dobija bukvalno dva dana! No, baš to je slučaj u vaterpolu, te je trener Zajmović imao samo ponedeljak i utorak kako bi igrače spremio za “Budvu”, mnogima poznatiju kao “Budvansku Rivijeru”, nekadašnjeg šampiona Jugoslavije, SCG, učesnika polufinala Lige šampiona i dugogodišnjeg učesnika A1 lige. Za nju su nekada nastupali: Šoštar, Šefik, Rađenović, Nikčević, Krivokapić, dok današnji sastav predvode: Srđan Vuksanović, dominantni strelac ekipe, potom Marjan Mitrović, kao i nekadašnji centar “Šapca” Boris Popović. U sastavu imaju nekoliko reprezentativaca Crne Gore. Sezonu su okončali na pretposlednjem mestu A1 lige, no tri pobede su ostvarili protiv jakih rivala “Partizana”, splitskog POŠK-a i riječkog “Primorja” u gostima.
U momentu štampanja ne znamo ishod prvog duela, a revanš je u subotu na budvasnkom plivalištu.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa