5. april 2018.5. apr 2018.
Svakodnevno nepropisno parkiranje u gradu ugrožava bezbednost pešaka i saobraćaja
KOMUNALNA POLICIJA

Svakodnevno nepropisno parkiranje u gradu ugrožava bezbednost pešaka i saobraćaja

Zbog svakodnevnog nepropisnog parkiranja vozila na trotoarima i prolazima u gradu, šabačko Odeljenje komunalne policije apeluje na sugrađane da ne koriste trotoare i druga mesta koja nisu predviđena za parking, jer se time ugrožava bezbednost pešaka i opšta bezbednost u saobraćaju.
Prema rečima Aleksandra Mićića, iz Odeljenja komunalne policije, postoji više od 10 kritičnih tačaka, ulica i prolaza koji su svakoga dana zakrčeni zbog nepropisno parkiranih vozila.
-Ova pojava je posebno izražena na određenim lokacijama kao što su: trotoar za skretanje ka zgradi Gradske uprave, prolaz iza Kulturnog centra, trotoar oko Tržnice, trotoar oko Trijumfa, prolaz između Pošte i stare robne kuće, trotoar na uglu ulica Vojvode Mišića i Stane Milanović, trotoar na uglu ulica Vojvode Mišića i Vlade Jovanovića, prilazi ka stambenim zgradama u Jovana Cvijića 15,17 i 19, trotoar u ulici Popa Karana, trotoar u Nušićevoj i trotoar u ulici Vlade Stanimirovića. Primetno je da se građani najviše nepropisno parkiraju vikendom, petkom i subotom, u noćnim časovima ispred ugostiteljskih objekata, rekao je Mićić.
Napomenuo je da se prilikom intervencija predstavnika Komunalne policije, često dešavalo da su vlasnici vozila u neposrednoj blizini, pa nakon upozorenja policajaca preparkiraju vozilo.
-Još jedna od uobičajenih pojava je da se naspram vozila koje je parkirano na trotoaru nalazi nekoliko propisno obeleženih, slobodnih parking mesta. Vlasnici vozila često kao objašnjenje navode da su se parkirali na samo nekoliko minuta i da iz tog razloga nisu hteli da plate parking, dodao je Aleksandar Mićić.
Mićić je podsetio da su kazne za nepropisno parkiranje 5.000 dinara, ali je istakao da građani treba da poštuju red na ulicama, ne samo zbog mogućih sankcija, već zbog opšte bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa