5. april 2018.5. apr 2018.
Realizacija izglasanog
PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE U POSETI MIŠARU

Realizacija izglasanog

Protekle sedmice, u okviru uređenja sela Mišar posađeno je devet sadnica koprivića, za šta je izdvojeno sto hiljada dinara. Događaju su prisustvovali predstavnici Saveta Mesne Zajednice “Mišar” kao i predstavnici Grada.
-Sa prvim prolećnim danima krećemo u realizaciju projekata koje su meštani iz 24 mesne zajednice izglasali na referendumima u prethodnoj godini. U Mišaru je jedan od predloga bio uređenje centra. Zaista se radujem novim referendumima koji će u toku 2018. godine biti raspisani. Vidimo U Mišaru fantastične predloge kao što su, osim sadnica, izgradnja kapele i uređenje puta i pomoćnih igrališta – istakao je Milan Vasić, direktor JP “infrastruktura”.
Prema rečima Zorana Ostojića, predsednika Saveta mesne zajednice “Mišar” u glasanju, protekle godine zbog neobaveštenosti nisu svi učestvovali.
-Savet mesne zajednice nije sarađivao sa Gradskom upravom oko povraćaja sredstava od poreza na imovinu. Ove godine će novi sastav mesne zajednice na vreme obavestiti građane i pomoći Gradskoj upravi tako što će dati svoje predloge a kasnije i glasati. Predlozi koji se mogu naći su vezani za infrastrukturu, uređenje ulica i asfaltiranje ulica koje nisu asfaltirane. Poslednji put je asfaltirana ulica Vuka Karadžića. To je bilo 2008. godine. Ostalo je dosta neasfaltiranih ulica, tako da ćemo najveći deo sredstava predlagati za asfaltiranje – istakao je Zoran Ostojić.
Odnedavno, Mišar ima nove članove saveta Mesne zajednice, a od tada se prema rečima Snežane Simić, članice Saveta mesne zajednice, promenila percepcija ali i koncept Mesne zajednice.
-Devet članova nije sasvim dovoljan broj za odlučivanje u ime sela, te smo proširili sastav na pedeset članova. To je dobra proširena mreža u kojoj će stanovnici Mišara odlučivati o svojim problemima i životnim stvarima bitnim za Mesnu zajednicu kao i samo mesto – istakla je Snežana Simić.
Pomoćnik gradonačelnika Šapca, za uključivanje građana, Jelena Topalović Petrović, podsetila je građane na priliku da predlože nešto novo u neposrednom izjašnjavanju ove godine.
-Svedoci smo da se sjajne ideje predlagača od prošle godine realizuju. Ono što je meni posebno važno jeste da podsetimo sve naše sugrađane da ne propuste mogućnost da i same predlože nešto novo ili odluče o predlozima projekata koji će ove godine biti u neposrednom izjašnjavanju. Prvenstveno bih podsetila građane Mesne zajednice “Štitar” da mogu da predlažu projekte za svoju mesnu zajednicu do 25. aprila. Takođe, ako se još nisu upisali u spisak učesnika neka to obavezno učine. Naravno, podsetila bih i sve ostale sugrađane kako prigradskih tako i seoskih i gradskih mesnih zajednica da se upisuju u spisak učesnika, kako bismo sukcesivno u toku ove godine u punoj meri mogli da organizujemo postupak neposrednog izjašnjavanja u svim mesnim zajednicama – navela je Jelena Topalović Petrović.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa