5. april 2018.5. apr 2018.
Gradnja kapele na Novom groblju
PREDSTAVNICI GRADA POSETILI MAČVANSKI PRIČINOVIĆ

Gradnja kapele na Novom groblju

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, posetio je proteklog utorka Mačvanski Pričinović, u kom su sugrađani na referendumu trećeg decembra, izglasali da jedan od projekata bude izgradnja kapele na Novom groblju. Izgradnja kapele meštanima Mačvanskom Pričinovića izuzetno znači, jer su do sada usled praćenja pokojnika ulicama, imali dosta problema, počevši od gužve u saobraćaju.
- Od 1992. godine, kada je groblje osveštano bila je potreba za ovakvim objektom. Sada smo na osnovu odluke meštana počeli sa izgradnjom kapele koja će nadamo se biti završena ove godine. Prošle godine smo na referendumu, imali šest tačaka koje su meštani usvojili, a izgradnja kapele je prva. Sledeći projekti su sređivanje atarskih puteva, košenje groblja, ulaganje u sport i kulturu, fudbalski klub i kulturno - umetničko društvo – istakao je Veroljub Arnautović, Član saveta mesne zajednice “Mačvanski Pričinović”.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović, istakao je ovom prilikom da je vrlo interesantno kakavi sve predlozi mogu da dođu od građana, samo kada im se otvori prostor i da prilika da odlučuju.
- Pošto su meštani Mačvanskog Pričinovića vrlo dobro upoznati sa procedurom referenduma, kao i sa mogućnošću da troše svoj novac od poreza na imovinu koji su platili, izglasali su i odlučili da im treba kapela na groblju. Svaki predlog koji dolazi od građana je dobar. Mi ćemo se kao grad truditi da otvorimo prostor i drugim Šapčanima da na isti način učestvuju u odlučivanju o svom novcu. Novca pošto građani izmiruju svoje obaveze i plaćaju porez ima i biće ga sve više. Sada je ideja da ono što je javna obaveza svakog našeg građanina, dovedemo sa njegovim pravom da o tom istom novcu odlučuje. Ovo nema nigde u Srbiji osim u Šapcu i izuzetno je značajno da što veći broj naših građana bude uključen i upućen u čitav proces – istakao je Nebojša Zelenović.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa