5. april 2018.5. apr 2018.
Krivina u ogledalu

Hoćete aerodrom, a?

Imati aerodrom danas nije mala stvar. Izgleda da nije ni jednostavno, a ni jeftino. E, zbog te skupoće, neke Nišlije, koje je narod izglasao na nekim izborima, odlučile su da ga bez nadoknade ustupe Beogradu, dok su se druge Nišlije odlučile da malo zbog toga dignu glas. Eto nas, eto vas, i eto problema.
Ako je verovati svemu što je izrečeno ovih dana, Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ je sa nekih hiljadu i nešto putnika na godišnjem nivo, ovih dana stigao do cifre veće od 330.000 putnika. I tu je, kako kažu one prave Nišlije, stao. Dalje ne može. Mora de se ulože neki novci, a država neće da da lovu ako aerodrom nije njen. Kao da Niš nije u Srbiji, kao da na vlasti u Nišu nisu isti oni koji su na vlasti i u Srbiji. Narod koji se minulih dana okupljao ispred Gradske kuće uz jasnu poruku – Ne damo aerodrom, ne misli tako. Oni veruju da je aerodrom, ipak, njihov koliko god to sebično zvučalo.
Videvši kako je mučeni Marko Đurić postao heroj nacije posle hapšenja na Kosovu, ministarka kojoj gori pod nogama Zorana Mihajlović je skupila petlju i krenula u Niš nadajući se da će i ona posle ovog putešestvija dobiti državni status mučenice, pošto će je razularena rulja rastrgnuti. Ali avaj. Pošteno su je izviždali, i to je to. Džaba, nema tu nikakvih poena. Zato je veliki majstor drame ponovo poentirao.
- Hoćete aerodrom, a? Evo vam ga, ali nemojte da tražite pare – poručio im je predsednik Srbije.
Verovatno taj novac koji bi „dao“ za adaptaciju „Konstantina Velikog“ nije naš, već lični novac famili Vučić, pa on to tako deli i raspolaže pošto je to po slovu Ustava i posao predsednika Srbije, a ne npr. vlade Srbije. Kažu da je za kontrolni toranj na tom aerodromu potrebno oko deset miliona evra. Upravo je toliko novca, samo u jednom cugu, krajem prošle godine vlada Srbije prebacila gradu Beogradu koji nikada nije bolje stajao i imao nikada više računa na svom kontu. A, cugova je bilo koliko hoćete, i ima ih još.
Zašto država nije htela da preuzme ovaj aerodrom ranije, nego sada kada je francuska firma zakupila Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu? Nedavno je taj isti veliki majstor drame rekao na Javnom servisu da niški aerodrom „krade“ putnike beogradskom. Pametnom dovoljno.
Nišlije, gurajte svoju priču. Niko nema pravo da se ljuti na vas i da vam kaže šta i kako treba da uradite. Nama su ovde u Šapcu oduzeli sedište Agencije za agrarna plaćanja. Vi ste se pobunili i imate pravo. Uostalom recite šta imate i velikom majstoru drame kada uskoro ponovo bude došao u vaš Niš. Neko mora.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa