5. april 2018.5. apr 2018.
POKRET OBNOVE KRALjEVINE SRBIJE POKRENUO INICIJATIVU

Draži trg u Šapcu

Pokret obnove Kraljevine Srbije prošlog četvrtka je pokrenuo inicijativu da jedan trg u Šapcu ponese ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića. Potpise su prikupljali ispred Stare robne kuće.
Početku prikupljanja potpisa prisustvovao je Mihailovićev unuk Vojislav, nekadašnji gradonačelnik Beograda. Za njega ova inicijativa predstavlja logičnu stvar.
-POKS se zalaže za tradicionalne vrednosti i vraćanje Srbije svetlim istorijskim ličnostima. Šabac je stradao u oba svetska rata. Draža Mihailović je bio učesnik svih ratova, još od balkanskih, i jedan od važnih aktera u odbrani Srbije. Logično je da jedan trg u Šapcu dobije ime po mom dedi, jer time bi se pokazalo da ovaj grad ceni velike patriote i ljude. Jedna od naših najvećih nesreća je duhovno posrnuće. Nadam se da je ovakva inicijativa početak našeg duhovnog oporavka, rekao je Mihailović.
Predsednik Gradskog odbora POKS Ljuban Damnjanović naveo je da je Šabac jedan od najvećih stradalnika oba svetska rata i da je kao takav postao simbol slobode Srbije.
-Đeneral Draža Mihailović je svojim likom, delom i borbom dao nemerljiv doprinos za slobodu Srbije. Pravda je spora ali dostižna. Tako je i u ovom slučaju. Pokazalo se i zakonski koliko je Mihailović bio veliki rodoljub, i patriota. Time je zaslužio da u našem gradu trg ili ulica ponesu njegovo ime, rekao je Damnjanović i dodao da je Mihailović bio jedan od najodlikovanijih srpskih oficira sa više od 20 odlikovanja.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa