5. april 2018.5. apr 2018.
ŠKOLA RODITELjSTVA
Dom zdravlja, “Dr Draga LjoČiĆ”

ŠKOLA RODITELjSTVA

Protekle sedmice u Službi polivalentne patronaže u Domu zdravlja, “Dr Draga Ljočić” počela je Škola roditeljstva. Cilj radionica koje će se održavati svake srede, od 13 do 14 časova je pružanje znanja i saveta svima koji očekuju bebu kako ni sigurno i prijatno prošli kroz period trudnoće, porođaj i prve godine roditeljstva.
-Radionice počinju uvodnim predavanjem patronažne sestre koja će dolaziti u kuću kada majka izađe iz porodilišta. Sledeći ciklus se nastavlja predavanjem ginekologa, pedijatra, psihologa i stomatologa. Nakon obavljene škole organizovaćemo i psihofizičku pripremu za porođaj za šta imamo dosta zainteresovanih trudnica. Svaka koja dobije odobrenje od ginekologa, može pohađati psihofizičku pripremu koja je veoma korisna. Svakoj trudnici iskreno preporučujem da se obrati svom izabranom ginekologu za potvrdu jer će tako doći pripremljena na porođaj – istakla je glavna sestra Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” Mirjana Divljaković.
Prema rečima doktora Dejana Pavlovića, pomoćnika direktora Doma Zdravlja “Dr Draga Ljočić” škola roditeljstva zajedno sa psihofizičkom pripremom trudnica su bitni segmenti preventivnog rada ustanove Doma zdravlja, kao ustanove primarne zdravstvene zaštite.
-Želimo da svaka buduća majka kao i budući očevi prođu kroz sve ono što ih čeka u periodu oko porođaja, za vreme porođaja, posle porođaja i naravno u prvoj godini života deteta. Kroz pet radionica u školi roditeljstva, naši lekari i stručni saradnici će sa porodiljama proći sve aspekte koji će im pomoći da odgajaju svoje dete i sa manje straha uđu u promenu u njihovom životu koja će im nadamo se doneti mnogo radosti – istakao je doktor Dejan Pavlović.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa