5. april 2018.5. apr 2018.
Obuka za pisanje projekata
Kancelarija za mlade grada Šapca i
Asocijacija “Duga”

Obuka za pisanje projekata

Kancelarija za mlade grada Šapca 24. marta otpočela je Projekat- Obuka za pisanje projekata u saradnji sa Asocijacijom „Duga“, a uz podršku grada Šapca. Cilj obuke je da se polaznici upoznaju sa projektnom terminologijom, metodama izrade, logičkog okvira i budžetske tabele. Nakon završene obuke, polaznici će imati završen predlog projekta.
Učesnici treninga su mladi ljudi, volonteri Kancelarije za mlade i zaposleni u raznim institucijama.
-Tokom obuke polaznici će biti usmeravani da samostalno definišu i razvijaju projektne ideje iz oblasti koje su definisane nacrtom LAP za mlade, a odnose se na strateške i lokalne ciljeve i prioritete iz oblasti: zapošljavanje i preduzetništvo, volonterizam i aktivizam mladih, kultura i slobodno vreme, bezbednost mladih i zdravlje mladih.Tako će se veći deo obuke zasnivati na rešavanju konkretnih problema, istakla je Nataša Lazović, koordinator Kancelarije za mlade grada Šapca.
-Ono što je jako bitno da ćemo nakon pet dana obuke izaći sa već napisanim projektima. Svi treba da naučimo da je jako bitno podići stručne kompetence svih zainteresovanih strana na nivou grada, kako bi u naš grad mogli da donesemo finansijska sredstava koja su nam trenutno na raspolaganju. Kroz predpristupne fondove EU mi imamo jako puno mogućnosti , ali i kod drugih donatora, istakao je Aleksandar Prica, trener obuke iz Asocijacije „Duga“.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa