Info

5. april 2018.5. apr 2018.
KRAJ BEZ SOCIJALISTA
ODRŽANA 18. REDOVNA SEDNICA SO BOGATIĆ

KRAJ BEZ SOCIJALISTA

Posle svog izlaganja, pri kraju zasedanja, predsednik opštine Nenad Beserovac napustio sednicu, a potom i svi odbornici Socijalističke partije Srbije. Usvojeno 16 tačaka dnevnog reda dok nije prošao samo Predlog rešenja o razrešenju predsednika i dva člana nadzornog odbora Doma zdravlja Bogatić
Najavljena za 10 časova, 18 redovna sednica Skupštine opštine Bogatić, održana je proteklog petka, tek nešto posle 14 časova. Pri samom kraju, posle sopstvenog izlaganja o troškovniku projekta toplifikacije na bazi upotrebe geotermalne energije, sednicu je napustio predsednik opštine Nenad Beserovac, a potom i svi prisutni odbornici Socijalističke partije Srbije. Reklo bi se da je ponovo došlo do neslaganja socijalista i naprednjaka u ovom skupštinskom sazivu, gde odbornici Srpske napredne stranke čine većinu.
Sve do šeste tačke dnevnog reda, odnosno predloga Odluke o usvajanju strateškog plana Doma zdravlja Bogatić, nije bilo nikakvih obrazloženja i diskusija, već su predložene tačke: Odluka o izradi plana detaljne regulacije državnog puta 1B reda Šabac-Loznica u opštini Bogatić, Odluka o nepristupanju izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu plana detaljne regulacije državnog puta 1B reda Šabac-Loznica u opštini Bogatić, Odluka o angažovanju eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Bogatić za 2017. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o radnim telima Skupštine opštine Bogatić, Odluka o donošenju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bogatić za 2018. godinu, usvojene jednoglasno, bez rasprava.
Više odbornika interesovalo se o početku rada ambulanti u svojim selima i efikasnijem pružanju zdravstvenih usluga građanima u samom Domu zdravlja u Bogatiću. Odgovori direktora Doma zdravlja Bogatić, Gorana Makunčevića, svode se na nedostatak sredstava i mogućnosti prijema u radni odnos novih lekara.
Ni kasnije prilikom usvajanja novih, predloženih tačaka dnevnog reda(Odluka o utvrđivanju minimalne nagrade za tekuće investiciono održavanje zgrada i naknada za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno poslovnim zgradama na teritoriji opštine Bogatić, Predlog zaključka o davanju saglasnosti na narativni izveštaj o radu Centra za socijalni rad “Bogatić” Bogatić za 2017. godinu, predlog zaključka o dananju saglasnosti na godišnji izveštaj o radu i finansijski izveštaj Kulturnoobrazovnog centra Bogatić za 2017. godinu, predlog zaključka o davanju saglasnosti na pravilnik o radu Kulturno obrazovnog centra Bogatić, predlog zaključka o davanju saglasnosti na prvu izmenu programa poslovanja JKP Bogatić za 2018. godinu, predlog zaključka o davanju predhodne saglasnosti na pravilnik o radu JKP Bogatić, predlozi o razrešenju i imenovanju člana školskog odbora osnovne škole “Vuk Karadžić” Badovinci, predlog o obrazovanju i imenovanju članova radnog tela za praćenje primene lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Bogatić), nije bilo posebnih diskusija i sve su usvojene, osim predloga rešenja o razrešenju predsednika i dva člana nadzornog odbora Doma zdravlja Bogatić i imenovanju novih.
Dosta diskusije i polemike izazvao je nastup Siniše Puzića, zamenika predsednika opštine Bogatić koji nije podržao način na koji se realizuju značajni projekti ove opštine, prvenstveno javna rasveta i toplifikacija. On je kritikovao i dužinu sprovođenja projekta kanalizacije i proširenja vodovodne mreže. Kod javne rasvete tvrdio je da nove led sijalice čine uštedu ali i slabije svetle. Izneo je i zamerke na račun trošenja budžetskih sredstava na realizaciju projekta toplovoda na bazi geotermalne energije. Naglasio je da on nije protiv ovih važnih investicija ali jeste protiv načina na koji se sprovode.
Ovoj kritici i načinu raspodele sredstava za rad sportskih društava pridružio se odbornik Aleksandar Ilijašević.
Odgovarajući na deo primedaba predsednik opštine Nenad Beserovac je između ostalog rekao da se realizacijom projekta toplifikacije, posle više od tri decenije sprovodi jedna značajna investicija za ovu opštinu na bazi korišćenja, davno otkrivene geotermalne energije. Beserovac tvrdi da je odabran najbolji i najefikasniji put uz konsultaciju vrhunskih stručnjaka sa Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu, čija reč je izuzetno cenjena u svetu. U pogledu cene potpisanog ugovora od 120 miliona, dozvoljava da ko u to sumnja može da proveri, ali ističe da je godišnja ušteda sredstava za grejanje veoma prihvatljiva, a projekat će biti praktično realizovan do kraja godine.
Posle ovoga predsednik Beserovac je napustio sednicu, a malo potom i svi prisutni odbornici Socijalističke partije Srbije.


Lj. Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa