5. april 2018.5. apr 2018.
Mladi su najbolja investicija
Kompanija “SET” stipendira pet srednjoškolaca

Mladi su najbolja investicija

Vođeni vizijom da je ulaganje u budućnost mladih najbolja investicija, preduzeće “SET” stipendiraće pet šabačkih srednjoškolaca. U godini kada kompanija obeležava deceniju i po upešnog rada, fokus je na društveno odgovornim akcijama koje su prvenstveno usmerene na najmlađe Šapčane. Menadžment firme ističe da su se u skladu sa svojim sloganom “Stvarajmo zajedno”, opredelili za pet srednjoškolaca kao bi sa njima gradili bolju zajedničku budućnost.
- Prosek godina u našoj firmi je 35, tako da smo ponosni na to. Mladi su naša budućnost i moramo ulagati u omladinu. To je jedini način da napredujemo dalje. Ovo je samo jedna od akcija koje smo pokrenuli, biće ih još. Jedino što uložite u sebe, to vam niko ne može oduzeti. Znanje uvek ostaje, sve ostalo je prolazno - rekla je Radmila Pantović, pejzažni arhitekta firme „SET“.
Stipendije je dobilo troje učenika iz Šabačke gimnazije (Marija Živanović, Uroš Pantelić i Filip Janjić) i dvoje učenika četvrtog razreda Tehničke škole (Danijela Lazić i Mladen Malešević), koji će nakon završenog školovanja dobiti priliku da budu deo tima preduzeća.
- Ovo vidim kao veliki podsticaj za sve, zato što završavamo školu i nude nam odmah pripravnički i da napredujemo u poslu. Nisam očekivala i veoma sam se obradovala - rekla je Danijela Lazić, učenica četvrte godine Tehničke škole.
- Ovo vidim kao veliku pomoć sebi i podsticaj da se bavim programiranjem kasnije. Rad sa pogramerima i praksa su takođe značajni za mene – rekao je Filip Janjić, učenik treće godine Šabačke gimnazije.
Rukovodeći se uverenjem da su obrazovani i stručni ljudi najvrednija građevina, kompanija na ovaj način stimuliše i pomaže mlade ljude u njihovom obrazovnom i poslovnom usavršavanju. Kako navodi Milenca Srećković, direktorka firme “SET”, želja rukovodstva je da to budu učenici, koji bi kasnije život i karijeru nastavili u Šapcu i na taj način doprineli razvoju kompanije i celokupne zajednice. Planiraju zajedno da grade internacionalnu kompaniju koja će pružati visoke tehnološke usluge i biti svetski priznata. Njena poruka mladima je bila da konstantno usavršavaju svoja znanja i napreduju, jer samo znanje i uporan rad im mogu doneti najbolje rezultate.
Svuda u svetu traže ljude koji razmišljaju i svoje znanje mogu da praktično primene u rešavanju problema. Kako smo mi mali narod, zemlja i mali grad, potrebno je da “pravimo” misleće ljude. To je naša prednosti u odnosu na druge i naša snaga – navela je Milenca Srećković, generalni direktor preduzeća “SET”.
“SET” d.o.o. preduzeće za inženjering, konsaltin, projektovanje i izgradnju osnovano je u novembru 2003. godine sa ciljem da obavlja poslove planiranja, projektovanja i izgradnje građevinskih objekata u oblasti viokogradnje, niskogradnje, hidrogradnje i infrastrukturnih objekata. Veliku pažnju kompanija poklanja stručnom usavršavanju i obrazovanju svojih zaposlenih.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa