5. april 2018.5. apr 2018.

Ženski kutak

Drage moje koleginice domaćice, od ovog broja, pa narednih nekoliko,
družićemo se u Ženskom kutku.
Svaka od nas, bila ona direktorka, profesorka, učiteljica ili medicinska sestra, kada se vrati kući postaje – domaćica, sasvim jedna obična, normalna žena koja drži svoje okruženje u najboljem redu što ume. Bar bi tako trebalo da bude. Koja god je od nas rekla Ma, ja nikad neću biti domaćica, život ju je demantovao i rekao Hoćeš, hoćeš. Sve nas krasi ta jedna zajednička osobina, pa ću vas oslovljavati sa koleginice (domaćice).
Da li i vi, drage moje koleginice, imate tu jednu čuvenu komšinicu koja kada god dođe na kafu, mora da “svrati” do vašeg toaleta da opere ruke? A vas živi blam pojede jer ne možete da očistite kamenac sa vaših slavina i sanitarija... Naročito kada je dotična to naglas pomenula i dala vam velikodušno savet kako da ga očistite. E onda vi pomislite Pa hvala joj, bar je od neke koristi. Ne možete ni da zamislite koliko je jednostavan sastav tečnosti koja uništava kamenac bilo gde, ali sada govorimo o kupatilu.
Za ovo će vam biti potrebno sirće (obično alkoholno), deterdžent za sudove i obična voda. U veću bocu sa pumpicom sipajte do polovine sirće, zatim ¼ deterdženta i ¼ vode. Blago promućkajte da se ne bi stvorilo mnogo pene i zatim naprskajte sve elemente u kupatilu, od slavina, lavaboa, kade do bidea. Sunđerom pređite po površini i razmažite sirće, naročito po mestima odakle izlazi voda, jer se tu najviše nataložio kamenac i ostavite da deluje do pola sata. Zatim isperite vrućom vodom i sačekajte da se osuši, a možete prosušiti i krpom. Zašto kažem vrućom vodom? Zato što kada se osuši, vruća voda ne ostavlja tragove i zaista brzo bude suva površina. Da biste sačuvali ruke, koristite gumene rukavice.
Napomena: Fugne naprskajte “debelo” i ostavite da deluje 5-10 minuta, zatim istrljajte starom četkicom za zube. Gledajte kako postaju čiste i sjajne.
Na kraju uzmite običnu parafinsku sveću i njom dobro istrljajte fugne između pločica. Na taj način parafin će odbijati vlagu od pločica, što će im dugotrajno omogućiti besprekorni izgled.
Srdačno, vaša
Koleginica Domaćica

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa