12. april 2018.12. apr 2018.
Ponosna kartica
Podrška roditeljima sa troje ili više dece

Ponosna kartica

Dobijanjem kartice, roditeljima se obezbeđuju popusti u trgovinskim lancima, popusti na usluge, korišćenje sportskih objekata, i popusti u svim onim privrednim subjektima koji se odluče da se uključe u ovaj program. Uslova za pravo na dobijanje kartice, osim da najmlađe dete ima manje od 18 godina, nema
Grad Šabac i “Pokret za decu tri plus”, započeli su zajedničku realizaciju projekta “Ponosna kartica”, namenjenu porodicama koje imaju troje ili više dece. Povodom akcije konferencija za štampu kojoj su prisustvovali Božidar Katić, član Gradskog veća i Snežana Živanović, koordinatorka projekta, održana je protekle sedmice u Gradskoj kući.
Dobijanjem kartice, roditeljima se obezbeđuju popusti u trgovinskim lancima, popusti na usluge, korišćenje sportskih objekata, i popusti u svim onim privrednim subjektima koji se odluče da se uključe u ovaj program. Uslova za pravo na dobijanje kartice, osim da najmlađe dete ima manje od 18 godina, prema rečima Snežane Živanović, nema.
- Pozivam sve majke, ali i očeve koji su staratelji dece, da do 16. aprila na jedinstvenom šalteru Gradske uprave, uz ličnu kartu popune Izjavu u kojoj će navesti imena i matične brojeve dece i nakon toga dobiti kartice koje će moći da koriste u svim gradovima koji su podržali ovaj projekat – istakla je Snežana Živanović.
Svaka majka ili otac, dobiće uz karticu i letak na kom se nalazi spisak popusta. Velikim porodicama trebaju i vulkanizeri, automehaničari, obućari i sajdžije tako da ova akcija nije rezervisana samo za dečje igraonice, prodavnice dečje odeće, obuću i kozmetiku.
-Ono što je iskustvo pokazalo jer je već nekoliko gradova i opština u Srbiji sa “Pokretom tri plus” ušlo u realizaciju projekta, jeste da projekat nije limitiran samo na prodavnice dečje garderobe. Imamo jako dobra iskustva sa stomatolozima, pedijatrima, automehaničarima, vulkanizerima i obućarima koji su se uključili u akciju. Naravno, na nivou cele Srbije najveći stepen odgovornosti pokazali su sportski klubovi, dečje igraonice i oni koji proizvode dečju garderobu – istakao je Božidar Katić, i pozvao sve privredne subjekte da se uključe u akciju.
-Svim privrednim subjektima u našem gradu bih poručio da se uključe u ovaj projekat i da zaključe ugovore sa ljudima iz ”Pokreta tri plus” koji će ih kontaktirati u narednih desetak dana. Na taj način ćemo pokazati odgovornost, ozbiljnost i podršku, ali i dokazati porodicama sa troje i više dece da ne postoji razlog da budu diskriminisani, već da postoje samo razlozi da se ponosimo njima. Ovde nije samo isključivo o novcu reč već i o stavu koji mi kao društvo treba da pokažemo ovim porodicama – istakao je Božidar Katić.

K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa