12. april 2018.12. apr 2018.
BEZBEDNOST DECE PRIORITET
POSETA PREDSTAVNIKA GRADSKE UPRAVE POCERSKOM PRIČINOVIĆU

BEZBEDNOST DECE PRIORITET

Na referendumu, održanom u decembru, meštani Pocerskog Pričinovića odlučili su da deo sredstava koji im je vraćen od poreza bude utrošen na rekonstrukciju ograde na školskom igralištu. Radi se o jednom od 12 projekata koji su izglasani na prošlogodišnjem neposrednom izjašnjavanju građana.
-Želim da se zahvalim meštanima Pocerskog Pričinovića što su odlučili da bezbednost dece i učenika bude prioritet. Školsko dvorište će tako dobiti zaštitnu ogradu, navela je direktorka OŠ „Stojan Novaković“ Milena Vučićević.
Novcem od poreza već je urađena rekonstrukcija arteske česme u ulici Kralja Petra, očišćeno je groblje, a treba da se rade plato ispred Mesne zajednice i ispred vrtića.
Radove su u četvrtak obišli i predstavnici Gradske uprave. Tom prilikom je istaknuto da se već razgovara o predlozima za sledeći referendum. Predstavnici novoizabranog Saveta Mesne zajednice svakodnevnim kontaktima sa meštanima informišu se o njihovim željama i potrebama.
-Prihvatićemo predloge i ideje meštana da bismo napravili pravi referendum i ispoštovali njihove želje. Najviše ih interesuje pošta, apoteka i dom kulture. Te ideje bile su i na prethodnom referendumu, ali nisu izglasane. Potrudićemo se da sada budu usvojene, izjavio je predsednik Saveta MZ Milan Arsenović.
Pomoćnica gradonačelnika Jelena Topalović Petrović apelovala je na sve građane u svim mesnim zajednicama da se upišu u spisak učesnika neposrednog izjašnjavanja, da predlažu projekte i o njima glasaju.
-Već se razmatraju potrebe i predlozi za ovogodišnji referendum. Mi smo nove članove MZ informisali koji je način da dalje rade, a oni će meštanima objasniti koje mogućnosti su im date, rekla je Jelena Topalović Petrović.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa