17. mart 2011.17. mar 2011.
KULTURNI CENTAR

PTICI U VEČNOM PUBERTETU

U Velikoj sali u ponedeljak učenici OŠ „Majur“ sa profesorkom srpskog jezika Slađanom Popović priredili su poetsko scensko veče posvećeno pesniku Miroslavu Antiću, “ptici u večnom pubertetu“, pod nazivom „Prvi tango“
Bivši i sadašnji učenici OŠ „Majur“ sa svojim nastavnicima igrali su u ponedeljak uveče svoj prvi tango, pevali o prvoj ljubavi i prvom poljupcu, kazivali dosadne, čarobne, bosonoge, drhtave, nepovratne i šašave pesme u čast pesnika koji se rodio upravo na taj dan - četrnaesti mart daleke 1932. godine.
Za režiju i scenario pobrinula sa Slađana Popović, profesor srpskog jezika, dok je za hor i muziku sa ljubavnom tematikom bio zadužen profesor muzičke kulture Ivan Ostojić. Najveći broj učenika bili su sedmaci jer se upravo „Plavi čuperak“ Miroslava Antića radi u sedmom razredu. Njima su se pridružili i učenici petog, šestog i osmog razreda.
- Ovo je čas posvećen „Plavom čuperku“ Miroslava Antića tako da smo kolega, koji predaje muzičko, i ja došli na ideju da napravimo jedno neobično poetsko veče, da uklopimo evergrin muziku iz osamdesetih i devedesetih i pesme Mike Antića. Napravili smo maltene celu pozorišnu predstavu ““ rekla je Slađana Popović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa