12. april 2018.12. apr 2018.
Dizajn korisničkog iskustva
STARTIT CENTAR ŠABAC

Dizajn korisničkog iskustva

Predavanje na temu UDž Design meetup, na kom je govorila Tatjana Zavađa, održano je u prvoj nedelji aprila, u Startit centru Šabac. Rođena Šapčanka, završivši medicinsku školu, upisala je master na Fakultetu arhitekture. Nakon prakse u Njujorku počela je da se bavi Dizajnom korisničkog iskustva. Do pre mesec dana, Tatjana je radila u Beogradu u firmi Byteout Softnjare, a onda se preselila u Finsku. Tokom posete Šapcu, iskoristila je priliku da zainteresovanima na predavanju približi svoju profesiju i da instrukcije kako se obučiti za posao korisničkog dizajnera.
-U Startit centru Šabac, govorila sam o dizajniranju korisničkog iskustva. To ne podrazumeva samo dizajn i kako aplikacije koje danas koristimo izgledaju, nego i kako ih doživljavamo, kako ih koristimo, ali i koliko se osećamo glupo ili pametno kada ih koristimo. Ukoliko ne znamo kako da ih pravilno upotrebimo treba da znamo da to nije naša greška, već onog ko ih je osmislio. Tokom predavanja pokušala sam da opišem šta je moj posao, kako se on uči i kako se obučiti za to bez formalnog obrazovanja koje kod nas još uvek nije postalo aktuelno – istakla je Tatjana Zavađa i dodala da je prisustvo predavanjima u Startit centru za mlade izuzetno korisno.
-Otvaranjem ovog objekta, stvorila se i opcija da mladi ne moraju da idu u Beograd u kome je ranije bilo središte dešavanja. U današnje vreme ne moramo samo da studiramo profesije koje su studirali naši roditelji. Ovo su nove profesije koje su moderne u celom svetu i lepo je što u Šapcu imamo priliku da se upoznamo sa njima i da napredujemo u novim tehnologijama – navela je Tatjana Zavađa.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa