17. mart 2011.17. mar 2011.
ŠABAČKI MUZEJ U PARIZU

NERASKIDIVA VEZA

Autorskom izložbom Branislava Stankovića “Mali ““ veliki Pariz“ šabački Narodni muzej nedavno gostovao u srpskom Kulturnom centru u Parizu
Na inicijativu Ministarstva kulture Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova, u Kulturnom centru Srbije u Parizu početkom marta prikazana je izložba “Mali veliki Pariz“. Projekat direktora Narodnog muzeja u Šapcu i istoričara Branislava Stankovića, koji kroz obilje dokumentacije, fotografija i razglednica govori o kulturno istorijskim vezama našeg grada sa francuskom prestonicom u prvoj polovini prošlog veka, po rečima autora,izazvao je veliko interesovanje Parižana.
-Ovo gostovanje našeg muzeja u Francuskoj nije značajno samo za samu instituciju, već je od koristi za ceo grad. Izložba je bila dosta posećena. Mnogi Francuzi su posle detaljnijeg uvida u postavku bili iznenađeni bogatstvom nekadašnjih veza Šapca sa njihovom zemljom. Boljem razumevanju je doprinela i činjenica da su legende i katalog, pored srpskog bili ispisani i na francuskom jeziku ““ kaže Stanković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa