12. april 2018.12. apr 2018.
foto: J. R.

foto: J. R.

MAČVA STARTUJE U PLEJ AUTU

MAČVA STARTUJE U PLEJ AUTU

Počinje odlučujućih sedam kola, startuje doigravanje, Mačva na početku protiv Borca. Dobrih 16 bodova na startu i četiri meča na domaćem terenu. Do sada, 25 bodova siguran opstanak
Trideset kola su, malo po malo, bodovi prikupljani, slagani, na kraju, po pravilima FSS podeljeni i sada startuje sedam kola koja daju odgovore na sva pitanja. Ko će biti šampion, ko će u Evropu, ko će u niži rang.
Šabačku “Mačvu” interesuje posebno poslednje pitanje, odnosno odgovor koji neće uključivati njeno ime. Trijumf protiv “Mladosti” doneo je dva važna plej aut boda i znatno popravio poziciju Šapčana na startu dana odluke. U ovu fazu “čivijaši” unose 16 bodova, a od sedam mečeva, četiri će imati pred svojim navijačima. Od četiri rivala, samo je “Radnik” Surdulica bolje plasiran, dok su ostali na pozicijama ispod Mačve.
Teško je unapred kalkulisati, no, u prethodne dve sezone, od kako se igra identičan sistem, opstajali su „Novi Pazar“ sa 25 bodova (2015/16), ali bi i znatno manje bilo dovoljno za taj cilj jer su u niži rang ispali OFK Beograd i Jagodina sa 18, odnosno 15 bodova, dok je prethodne sezone „Borac“ Čačak sa svega 22 obezbedio superligaški status.
Plej aut raspored ovdašnjeg kluba izgleda ovako: BORAC ČAČAK (14.04), Bačka (21.04), RAD (25.04), RADNIK (29.04), Mladost (05.05), JAVOR (12.05), Zemun (19.05). Velikim slovima su označene ekipe koje Šapčani dočekuju na svom terenu.
- Mislim da bi nam tri pobede garantovale opstanak, ali znate kako je u životu, ukoliko gledate na one ispod vas, jednom će vas stići, zato mi ne želimo samo da obezbedimo opstanak, već da budemo što bolji, da možda sustignemo i ekipe iznad nas – ističe trener Dragan Aničić.
Već u subotu u Šapcu gostuje Borac. Pre samo dve nedelje, u Čačku, domaći su pobedili zasluženo, a revanš “crveno – crnih” bi bio više od osvete, bio bi veliki korak ka opstanku. Uz to, predstavljao bi sjajnu uvertiru za polufinale Kupa kroz šest dana. Šapčani još nisu isključeni iz pitanja: Ko će u Evropu?

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa